MENIU

Creaturile uriașe de pe plajă i-au îngrozit pe localnici: E fără precedent

Mai multe creaturi uriașe au apărut pe plajele din California, spre uimirea localnicilor și a oamenilor de știință care încearcă să înțeleagă fenomenul.

Zeci de melci de mare uriași au fost observați de localnicii din California pe plajele din regiune, un fenomen neobișnuit, pus de oamenii de știință pe seama creșterii temperaturii apei, scrie huffingtonpost.com.

Creaturile, care au o mărime de aproximativ 70 de centimetri și o culoare purpurie, se hrănesc cu plante și sunt inofensive. Zeci de apeluri telefonice au fost însă primite de autoritățile din California din partea cetățenilor îngrijorați.

Oficialii au precizat că melcii de mare - sau iepurii de mare - numiți așa datorită coarnelor care seamănă cu niște urechi - nu sunt o specie pe cale de dispariție și sunt totuși nativi ai regiunii. Complet neobișnuită însă este apariție lor în număr mare pe plaje.

Prima pistă - cea referitoare la creșterea temperaturii apeelor din zona coastei californiene - este investigată în prezent de autorități.

 

Mai multe articole despre:
California melci de mare iepuri de mare