MENIU

Costin Georgescu, fost șef SRI: „Putin nu va renunța niciodată la ceea ce a început. Dacă recunoaște că a greșit, nu mai reprezintă nimic”

Discurs TV al lui Vladimir Putin (Profimedia)

ostul șef al Serviciului Român de Informații (SRI) consideră că Vladimir Putin nu va încheia războiul, pentru că atunci nu va mai reprezenta nimic pentru ruși. Georgescu susține că liderul rus vrea negocieri de pe urma cărora să obțină cât mai mult. 

„La Putin nu știi niciodată ce vrea cu adevărat. Totuși, el nu va renunța niciodată la ceea ce a început. Dacă recunoaște că a grești, atunci Putin nu mai înseamnă nimic. Caută să găsească soluții prin care să încheie pacea cu ucrainenii, dar să nu cedeze mai nimic. Lui i se pare corectă această varinată, dar ucrainenilor nu prea. Putin și-a dat seama că nu are nicio șansă militar. El se luptă, indirect, cu NATO. Dotarea militară a Ucrianei este dotarea militară a NATO. Forța militară a lui Putin se bazează și pe puterea economică, iar aici este în pierdere. Economia Rusiei s-a gripat de când cu sancțiunile Occidentului”, a declarat Costin Gerogescu la Realitatea Plus.