MENIU

Coreea de Nord, amenințări fără perdea: Vom efectua teste balistice săptămânal

Coreea de Nord va continua să testeze rachete militare în ciuda reacțiilor internaționale care condamnă acest lucru și în contextul sporirii tensiunii militare între această țară și Statele Unite, a anunțat un oficial nord-coreean.

”Vom efectua mai multe teste cu rachete cu frecență săptămânală, lunară și anuală”, a declarat adjunctul ministrului de Externe, Han Song-Ryon, pentru BBC.

Acesta a spus că se va ajunge la un ”război total” dacă SUA ar fi ”îndeajuns de nechibzuite pentru a folosi mijloace militare”.

Puțin mai devreme, vicepreședintele SUA, Mike Pence, a declarat că epoca ”răbdării strategice” pe care țara sa a avut-o față de Coreea de Nord a luat sfârșit.

Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă duminică din apropierea Sinpo, pe coasta sa estică, dar se crede că a eșuat, a precizat armata sud-coreeană, citată de Reuters. Tentativa de lansare a rachetei vine la o zi după ce Nordul a organizat o paradă militară la Phenian pentru a marca ziua de naștere a fondatorului statului și unde au fost prezentate ceea ce păreau a fi noi rachete balistice. 

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord arme nucleare teste balistice