MENIU

Coreea de Nord încearcă să copieze Facebook. Ce au văzut utilizatorii când au încercat să se logheze

În urmă cu câteva zile, pe internet începeau să apară știri despre o copie Facebook creată de către cei din Coreea de Nord. Conform publicației Motherboard, la doar câteva ore după aceea, site-ul fusese deja accesat de către cineva din exterior.

Nu este vorba despre Anonymous sau despre vreun grup de hackeri extrem de bine pus la punct, ci despre un adolescent din Scoția foarte curios.

”Uh, I didn’t create this site just found the login” (Nu am creat acest site, am găsit doar informațiile pentru autentificare).

Autorul acestor cuvinte era un tânăr de 18 ani din Scoția, numit Andrew McKean. Scoțianul a făcut click pe butonul admin din partea de jos a paginii, iar apoi a ghicit numele de utilizator și parola.

”A fost destul de ușor”, a declarat McKean. El a căutat o altă clonă de Facebook, iar acolo a observat că informațiile de autentificare prestabilite erau ”admin” și ”password”. În mod interesant, acestea erau valabile și în cazul Starcon, întrucât coreenii nu se deranjaseră să le modifice.

Rețeaua de socializare nord-coreeană a fost dezactivată după acest ”mic” incident de securitate, scrie BBC.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Facebook