MENIU

Copiii care au terorizat o țară întreagă. Crimele comise de doi băieți de 14 și 15 ani i-a uimit pe anchetatori

Franța este zguduită de o serie de crime violente comise de doi adolescenți, în vârstă de 14 și 15 ani, implicate în războiul dintre traficanții de droguri, care au stârnit un val de îngrijorare la nivel național. Autoritățile franceze au declanșat o anchetă de amploare și sunt în alertă maximă după atrocitățile care au avut loc la Marsilia, oraș afectat de luptele între bande.

Detalii terifiante din cadrul anchetei

Primul caz șocant implică un băiat de 15 ani, care a fost recrutat prin intermediul rețelelor sociale pentru suma de 2.000 de euro de un tânăr de 23 de ani, aflat în arest în apropiere de Aix-en-Provence. Sarcina adolescentului era să intimideze o bandă rivală dând foc unei uși de apartament. Însă, înainte de a-și duce planul la îndeplinire, a fost descoperit de membrii unei alte bande. Ce a urmat a fost descris de procurorul general Nicolas Bessone drept un act de „ferocitate fără precedent”. Adolescentul a fost înjunghiat de 50 de ori și dus în Fonscolombes, unde a fost ars de viu, conform rezultatelor autopsiei.

Aceeași persoană din închisoare, despre care procurorii spun că avea un trecut infracțional semnificativ, dar nu era cunoscut ca lider al unei organizații criminale, a orchestrat ulterior o răzbunare. De această dată, a recrutat un alt băiat, de 14 ani, prin aceleași canale online, oferindu-i 50.000 de euro pentru a elimina un membru al bandei rivale, cunoscută sub numele de „Negrilor”.

Al doilea adolescent l-a forțat pe un bărbat să-l transporte cu mașina pentru a-și îndeplini misiunea, dar șoferul, Nessim Ramdane, un fotbalist în vârstă de 36 de ani, care lucra ca șofer pentru a-și întreține familia, a refuzat. Într-un act de violență extremă, adolescentul l-a împușcat mortal în ceafă.