MENIU

Convorbire telefonică între Iohannis și Donald Tusk! Ce i-a transmis președintele României

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, marți, o convorbire telefonică cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, anunță Administrația Prezidențială.

"Principalul subiect al discuţiei a fost legat de pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, din 16 septembrie a.c., care va avea loc în format UE - 27.  La Summitul de la Bratislava, liderii europeni vor discuta despre viitorul Uniunii Europene după momentul Brexit, în vederea identificării liniilor principiale de acţiune pentru consolidarea Uniunii", se arată în comunicatul Adminstrației Prezidențiale.

Astfel, în cursul convorbirii telefonice, Klaus Iohannis a prezentat viziunea României cu privire la viitorul Uniunii Europene. Acesta a arătat că, "acum mai mult ca niciodată", cele 27 de state membre ale Uniunii trebuie să rămână unite şi angajate să recâştige încrederea cetăţenilor europeni în proiectul european.

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că, pentru România, consolidarea pe mai departe a Uniunii Europene rămâne un obiectiv strategic.   

În pregătirea Summitului de la Bratislava, Iohannis va mai avea discuţii la Berlin, în data de 9 septembrie, cu Angela Merkel, cancelarul german, cu premierul Belgiei, Charles Michel, dar şi cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel.

De asemenea, mai susține Administrația Prezidențială, preşedintele Iohannis va aborda această temă în cadrul consultărilor cu preşedintele Franţei, cu prilejul vizitei pe care François Hollande o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare.

Mai multe articole despre:
discuţii donald tusk iohannis