MENIU

Continuă atacurile rușilor asupra civililor. Au tras asupra unei coloane de refugiați din regiunea Herson

Foto arhivă Profimedia

Trupele ruse au tras cu artileria grea asupra unei coloane de refugiați care părăseau regiunea Herson, a declarat șeful administrației militare a din Kryvyi Rih, Oleksandr Vilkul într-o postare pe Telegram , transmite Ukrinform.

„Artileria a tras asupra unui convoi pașnic de refugiați care părăsea regiunea Herson din Berislav. Rușii i-au adunat dimineața, au ținut aproximativ o mie de vehicule sub soarele arzător și au început să elibereze 200 de vehicule după-amiaza doar pentru a-și acoperi mișcarea de echipament militar. La ora 16, rușii au lovitură coloana de civili, care se afla deja pe teritoriul nostru controlat, în zona Bila Krynytsia”, a scris Vilkul.

Potrivit acestuia, bombardamentele au afectat civili, inclusiv un copil născut în 2011: „Împreună cu o femeie născută în 1954, a primit răni de schije. Li s-a acordat toată asistența necesară. Femeia se află într-un spital din Kryvyi Rih”.

Anterior, s-a raportat că armata rusă continuă să tragă de-a lungul întregii linii de contact, inclusiv utilizarea de fosfați și muniții cu dispersie interzise. Dimineața, Zelenodolsk a fost bombardat din sistemele MLRS. O persoană a fost ucisă și una a fost rănită când au plecat la muncă dimineața.