MENIU

Contact important al lui Macron cu România, cu două luni înainte de a deveni președintele Franței

Președintele ales al Franței Emmanuel Macon a luat deja contact cu oficialii români în urmă cu aproape două luni, atunci când a luat parte la o dezbatere organizată la Ambasada României de la Paris, de ambasadorul Luca Niculescu.

Președintele ales al Franței Emmanuel Macron a luat deja contact cu oficialii români, încă din luna martie, pe când era un candidat cu șanse incerte de a deveni șeful statului francez.

Pe 21 martie, Emmanuel Macron a fost invitat de ambasadorul român Luca Niculescu la Ambasada României din Paris pentru o dezbatere pe teme europene la aniversarea Tratatului de la Roma.

"Ambasada României la Paris a organizat, la 21 martie 2017, un dejun-dezbatere avându-l ca invitat pe Emmanuel Macron, fost ministru al Economiei și candidat la alegerile prezidențiale din Franța, liderul formațiunii «En marche».
La eveniment au participat 24 de ambasadori, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în Franța, precum și diplomați din țările europene acreditați la Paris. Cu câteva zile înainte de aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, Emmanuel Macron și-a prezentat viziunea despre Europa și modalitățile de relansare a proiectului european. Diplomații prezenți au dezbătut apoi cu liderul „En marche” pe numeroase teme ale actualitătii europene și internaționale. (...) La final, ambasadorul i-a oferit lui Emmanuel Macron un exemplar al cărtii lui Matei Visniec „Negustorul de începuturi de roman”, distinsă anul trecut cu premiul „Jean Monnet” pentru literatură europeană", a precizat comunicatul amasadei de la acel moment.

Ambasadorul român a reamintit acest moment, după victoria de duminică a lui Macron. "Un nou președinte pentru Franța, o speranță pentru Europa. Félicitations, Emmanuel Macron !", a scris Niculescu.