MENIU

Confruntare fără precedent: Coreea de Nord a lansat alte rachete spre Marea Japoniei - Avertismentul SUA

Coreea de Nord a lansat alte rachete spre Marea Japoniei. Asta după ce, cu doar o zi în urmă, au fost lansate cel puțin 10 proiectile de diferite tipuri, iar una dintre ele a trecut pentru prima dată granița maritimă între cele două Corei. Statele Unite au avertizat că orice atac deliberat va duce la sfârșitul actualului regim de la Phenian. 

Trei rachete balistice, una cu rază lungă și două cu rază scurtă de acțiune, au fost lansate spre Marea Japoniei. Sirenele de raid aerian au sunat pentru a doua zi consecutiv pe o insulă a Coreei de Sud.

Testul vine la doar o zi după ce nord-coreenii au lansat cel puțin 10 rachete, iar o rachetă balistică a trecut pentru prima dată granița maritimă a celor două țări. Președintele sud-coreean a numit acțiunea Phenianului drept o invazie teritorială de facto.

O reacție puternică a venit și din partea Statelor Unite. Washingtonul a avertizat că orice atac nuclear asupra SUA sau a aliaților săi, din partea Coreei de Nord, ar putea duce la sfârșitul regimului lui Kim Jong-un, liderul suprem nord-coreean.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat totodată că SUA și Coreea de Sud vor relua exercițiile militare în peninsulă. Administrația Biden a luat astfel de măsuri după patru ani în care Donald Trump a cerut constant Coreei de Sud să plătească pentru asistența militară. 

 

Mai multe articole despre:
rachete coreea de nord marea japoniei