MENIU

Coșmarul unui paramedic care a auzit un apel venind din propria casă. "Da, e copilul tău"

Un medic care lucrează pe ambulanță, în Australia, a trăit coșmarul vieții sale în momentul în care a auzit un apel care venea chiar din casa sa.

Pete Keach se afla într-o misiune de salvare în momentul în care prin stație s-a auzit un apel care venea din cartierul său.

A sunat rapid acasă, pentru că avea o presimțire, dar telefonul era ocupat. Apoi, a aflat de la colegi: "Da, este adresa ta".

Omul s-a asigurat că pacientul la care venise este pe mâini bune și a plecat rapid spre casa sa.

Când a ajuns era deja prea tîrziu. Trei ambulanțe se aflau deja acolo, iar manevrele de resuscitare e încheiaseră fără succes.

Fiul său era deja mort. Soția sa îl găsise fără viață în pătuț. Motivul morții este cumplit: sindromul mortii subite.

Sindromul mortii subite se caracterizeaza printr-un deces brusc al copilului sanatos, sub varsta de 1 an. Decesul survine in timpul somnului, in patut. Nu exista semnale ori simptome care sa anunte producerea acestui eveniment medical misterios, de aceea, moartea bebelusului ia prin surprindere si socheaza parintii.

Sindromul nu este considerat o boala in sine, ci mai degraba un diagnostic sau o moarte inexplixabila a sugarului. Atunci cand medicii nu reusesc sa stabileasca cauza exacta a decesului, in urma investigatiilor complexe, iau adesea in calcul sindromul subit. Este cauza celor mai multe decese inregistrate in randul bebelusilor sub 1 an, potrivit copilul.ro.

Sindromul mortii subite la sugar mai poate fi identificat si recunoscut si sub numele de moarte infantila neasteptata sau moarte in patut.

Pete Keach încearcă de atunci să strângă bani pentru a declanșa o campanie de informare pe tema sindromului.

Mai multe articole despre:
Australia copil paramedic sindromul mortii subite