MENIU

Clipe de coșmar pentru o femeie. Timp de 2 ore s-a luptat cu un piton de 4 metri, în casă

O femeie din Thailanda a fost la un pas de moarte după ce a fost atacată în propria locuință de un piton de 4 metri, care a încercat să o sugrume și să o înghită.

Incidentul a avut loc în provincia Samut Prakan, situată la sud de Bangkok, și a durat aproximativ două ore. Victima, Arom Arunroj, în vârstă de 64 de ani, a fost mușcată de reptilă și a luptat pentru viața ei până când a fost salvată.

Cum s-a întâmplat incidentul

Totul a început în jurul orei 20:30, când femeia își terminase treburile casnice și a simțit brusc o mușcătură la picior. „M-am uitat și am văzut un șarpe”, a declarat ea într-un interviu pentru presa locală. Arom Arunroj a încercat să se elibereze, strigând după ajutor, însă vecinii nu au auzit-o imediat. În disperare, a reușit să prindă șarpele de cap, sperând că acesta o va lăsa, însă reptila a strâns-o și mai tare.

După aproape două ore de luptă, o vecină a auzit în cele din urmă strigătele slabe ale femeii și a chemat echipele de salvare. În jurul orei 22:00, polițistul Anusorn Wongmali a spart ușa locuinței și a găsit-o pe Arom cu pielea palidă, semn că fusese încolăcită de ceva timp. „Era un piton mare”, a declarat polițistul, care a reușit să îndepărteze șarpele de pe femeie.

Pitonul, care cântărea peste 20 de kilograme, a fost capturat, iar femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Deși pitonii nu sunt veninoși, mușcăturile lor pot provoca infecții grave, iar aceștia își ucid prada prin sufocare înainte de a o înghiți.

Acest incident vine pe fondul unei creșteri a numărului de atacuri de șarpe în Thailanda. În 2023, peste 12.000 de persoane au fost tratate pentru mușcături de șerpi veninoși, iar 26 dintre acestea au murit. Într-un caz recent din aceeași provincie, un bărbat a fost mușcat de un piton în timp ce se afla pe toaleta din casa sa, suferind dureri severe și necesitând tratament cu antibiotice.