MENIU

Clădire PRĂBUȘITĂ, la Anvers: Un român a murit şi alţi patru sunt răniţi - Bilanțul tragediei: trei morţi şi 12 răniţi

Clădire prabușită Belgia

Un român a murit și alți patru au fost răniți, după ce o clădire s-a prăbușit în decursul zilei de vineri, 18 iunie, în localitatea Anvers. Autoritățile străine au confirmat că sunt patru români răniți printre cei 12 oameni care au fost prinși sub dărâmături. Trei oameni și-au pierdut viața.

O clădire nouă s-a prăbuşit parţial vineri în districtul Nieuw Zuid, la sud de Anvers. Conform spuselor unui muncitor, martor la eveniment, schela s-ar fi plăbușit brusc în timp ce muncitorii curățau fațada. Între timp, un alt grup de constructori lucrau la demolarea unei podele, din care patru oameni au fost dați dispăruți.

Autoritățile belgiene s-au mobilizat rapid pentru a scoate supraviețuitorii la suprafață. Serviciului de pompieri i s-au alăturat cei de la Apărarea Civilă, aducând nu doar câinii lor snifferi, ci și o dronă pentru a ajuta la căutarea supraviețuitorilor.

Între timp, antreprenorul a adus echipamente grele pentru a ajuta la stabilizarea părților din zidărie, pentru ca operațiunea de căutare să fie eficientă și să se desfășoare în siguranță. Bart De Wever, primarul din Anvers, a cerut, de asemenea, ca serviciile de urgență să fie autorizate să-și facă treaba și a făcut un apel la populația belgiană să permită autorităților să-și desfășoare treburile în tihnă.

Mai multe articole despre:
cladire prabusita morti