„Ciuperca neagră”, boală declarată epidemie în India, AVANSEAZĂ: Cel puțin trei cazuri de infectare, raportate de o țară arabă
O nouă boală devine tot mai amenințătoare! Vorbim despre infectarea cu "ciuperca neagră", boală care a fost declarată epidemie în India și care a ajuns acum în Oman, o țară mică din Peninsula Arabă.
Mucormicoza este o infecție fungică rară cauzată de expunerea la un anumit tip de mucegai care se găsește în mod obișnuit în sol, plante, gunoi de grajd și fructe sau legume în descompunere.
Infecția are o rată de mortalitate de 50% și necesită extirparea tuturor țesuturilor afectate pentru ca pacienții să aibă șanse de supraviețuire, lucru care în cazul unor bolnavi a dus la pierderea ochilor sau a unor părți ale țesutului nazal.
Printre cele mai vizibile simptome ale infectării se numără leziuni negre pe nas sau în gură.
Persoanele imunocompromise sunt cele mai susceptibile infectării cu „ciuperca neagră”, pacienții cu imunitatea scăzută după vindecarea de o formă gravă a Covid fiind printre cei mai vulnerabili, mai arată sursa citată.
În prezent, India se află în căutarea unor medicamente care să ajute la rezolvarea problemei „ciuperca neagră”.
Se pare că la baza apariției bolilor fungice a mucormicozei, în India, ar fi stat complicațiile legate de metodele de tratament împotriva COVID-19. De altfel, spitalele din India au raportat o creștere a „ciupercii negre” găsite la pacienții cu COVID-19, în timp ce medicii au avertizat oamenii să nu folosească bălegar de vacă în convingerea că va îndepărta virusul.