MENIU

Ciubașenco îi pune condiții lui Dodon. Voturi pentru libertatea lui Usatîi

Dumi­tru Ciu­ba­șen­co, can­di­da­tul Partidului Nostru în scru­ti­nul pre­zi­den­ți­al din 30 octom­brie, a enun­țat con­di­ți­i­le în care îl va sus­ți­ne pe Igor Dodon în turul doi, scrie ZDG.md.

Într-un mesaj pe pagi­na sa de face­bo­ok, Ciu­ba­șen­co l-a învi­nu­it pe lide­rul soci­a­list că a intrat în câr­dă­șie cu prim-vicepreședintele PDM, Vlad Pla­ho­t­niuc și că rezul­ta­te­le ale­ge­ri­lro au fost fra­u­da­te de ulti­mul în favoa­rea lui Dodon. „Dacă v-ați înțe­les cu Pla­ho­t­niuc și ați decis să mer­ge­ți cu el până la capăt, iar el v-a tră­dat în pri­mul tur, eu ce legă­tu­ră am?”, a decla­rat Ciu­ba­șen­co.

Tot­o­da­tă, Ciu­ba­șen­co a decla­rat că ar putea să-l sus­ți­nă pe Dodon dacă aces­ta va anu­la anun­ța­rea în cău­ta­re inter­națio­na­lă a lui Usa­tîi și dacă este gata să dizol­ve Par­la­men­tul și să orga­ni­ze­ze ale­ge­ri par­la­men­ta­re anti­ci­pa­te.

„Dacă nu, eu ce legă­tu­ră am? Mer­ge­ți sin­gur îna­in­te cu Pla­ho­t­niuc al vos­tru și nu mă bate­ți la cap!”, a con­chis Ciu­ba­șen­co.

Într-o con­fe­rin­ță sus­ți­nu­tă astăzi, Dodon a cerut pen­tru turul II al ale­ge­ri­lor pre­zi­den­ți­a­le sus­ți­ne­rea „cole­gi­lor de stân­ga”, a lide­ru­lui PCRM, Vla­di­mir Voro­nin, pre­șe­din­te­lui PN, Rena­to Usa­tîi și can­di­da­tu­lui PN, Dumi­tru Ciu­ba­șen­co, pe care i-a îndem­nat să uite con­flic­te­le și ambi­ți­i­le.

Mai multe articole despre:
Dumitru Ciubașenco