MENIU

Cine scrie, de fapt, discursurile lui Zelenski: "Știe întotdeauna ce vrea să spună și cum"

Autorul discursurilor lui Volodimir Zelenski este Dmitro Litvin, un fost jurnalist și analist politic în vârstă de 38 de ani.

Pe contul său de Twitter, Dmitro Litvin este urmărit de aproape 200 de persoane.

"Președintele știe întotdeauna ce vrea să spună și cum vrea să spună. În discursuri, emoțiile sunt cele mai importante. Și, desigur, președintele este autorul emoțiilor și al logicii cuvintelor", a spus Dmitro Litvin.

Dmitro Litvin și colegii lui din echipa președintelui ucrainean locuiesc și lucrează la Bankova, sediul președinției, încă din primele zile ale invaziei. 
Serghei Leșcenko, un alt fost jurnalist devenit consilier al lui Volodimir Zelenski, în timpul războiului, spune că Litvin este un fel de asistent literar și artistic: „El adună ideile președintelui în fiecare zi. Este un colecționar de idei și emoții”.

Discursurile sunt întotdeauna adaptate publicului cărora li se adresează.

Potrivit monitorulexpres, Litvin a fost analist politic în favoarea Slujitorului Poporului, partidul politic al lui Zelenski, și un adversar acerb al lui Petro Poroșenko, predecesorul lui Zelenski la președinție.

Mulți dintre consilierii președintelui ucrainean vin din televiziune și au lucrat cu el la Kvartal-95, studioul său de producție.