MENIU

Donald Trump, mogulul care și-a dorit să fie cel mai puternic om din lume

A luat lumea prin surprindere și a stârnit o furtună în politica americană. Promite că va face ca America să fie din nou măreață, chiar dacă nimeni nu știe ce vrea să spună prin asta.


Mai întâi milionar, apoi om de televiziune, iar acum la un pas să devină cel mai puternic om din lume. Cu ce consecințe? Nimeni nu poate ști. Aruncăm o privire în trecutul lui Donald Trump pentru a vedea cum ar putea fi ca președinte al Statelor Unite.

Candidatura lui Trump a stârnit un val de glume peste Ocean.

"Donald Trump a tot spus că va candida la președinție ca republican. Ceea ce este surprinzător, deoarece eu am presupus că va candida ca o glumă", a spus comediantul Seth Meyers.

O posibilă candidatură a lui Donald Trump a fost multă vreme doar material de glume pentru comedianții americani.

Până la momentul în care magnatul a făcut totul oficial.

"Candidez în mod oficial la președinția Statelor Unite și vom face ca țara noastră să fie din nou măreață", avea să anunţe Donald Trump.

Parcursul magnatului până la o finală prezidențială și trecutul lui sunt un caz unic în istoria politicii americane. Donald Trump s-a născut în 1946 în Queens. Este ceea ce biografii numesc un fiu al New York-ului.

A trăit în confort încă de mic, iar asta s-a datorat banilor făcuți de tatăl său în domeniul imobiliar. De altfel, de la el a prins Trump gustul pentru afaceri și competiție. Tânărul Donald Trump a terminat școala militară și, ulterior, o facultate de economie, dar scopul său era unul singur: să preia afacerea familiei. Și să o ducă la un alt nivel.

"Când Donald a venit în Manhattan, la mijlocul anilor 70, orașul New York avea probleme economice grave. Era în pragul falimentului. Oamenii care l-au cunoscut în acele zile de început spun că s-a avântat cu capul înainte. Era atât de competitiv, de ambițios, de nerăbdător încât sărea în lumina reflectoarelor de fiecare dată când avea ocazia pentru a primi atenție", a afirmat Gwenda Blair, autor "The Trumps".

Trump a început să facă investiții masive în sectorul imobiliar. Nu de puține ori cu împrumuturi de la bănci. Stilul său agresiv de afaceri l-a transformat rapid în subiect de presă. Simultan, el a urcat și pe scara socială. Participa la petreceri exclusiviste, cu vedete de cinema și modele. Din întreg tabloul lipsea o femeie frumoasă care să-i stea la brat. Golul a fost umplut de Ivana Zelnickova, care s-a măritat cu Donald Trump în 1977.

"A urmărit-o până în Canada, unde ea locuia, și a curtat-o cu aviditate. Până să-ți dai seama, Ivana era pusă în fața unui contract prenupțial care stabilea parametrii căsătoriei sale cu Donald și a parteneriatului lor", a comentat Michael D'Antonio, autor al volumului "Adevărul despre Trump".

Relația cu Ivana s-a terminat cu un divorț, așa cum s-a întâmplat și cu cea de-a doua căsnicie a lui Donald Trump, de data aceasta cu Marla Maples. Cu a treia femeie pe care a luat-o de soție, modelul Melania, Trump este căsătorit și în prezent.

PROMOTIILE eMAG DIN ACEST MOMENT POT FI CONSULTATE AICI.

"UCENICUL" i-a adus faimă şi printre generaţiile mai tinere

Numele Donald Trump a devenit un fenomen în urma unui show de televiziune.

În ”Ucenicul”, Donald Trump întruchipa o imagine care avea să devină marcă înregistrată în anii următori. Aceea a unui șef lipsit de emoții și empatie care vrea doar performanță de la angajații săi. Cine nu face față este concediat fără drept de apel. De aici până la politica de nivel înalt părea că există un pas prea mare. Pe care Trump, cumva, l-a făcut.

Deși a intrat în Partidul Republican, Donald Trump a flirtat în anii 2000 cu Partidul Reformist, iar mai apoi cu cel Democrat. Nu a fost niciodată constant, dar asta nu i-a dăunat. Și-a păstrat cu succes stilul de showman și de afacerist și pe scena politică.

A promis că va ridica un zid la granița cu Mexicul și că va interzice intrarea musulmanilor în țară. Și-a clădit campania pe propuneri radicale, insulte și jigniri. Dar toate astea nu i-au îngropat cariera politică. Dimpotrivă. L-au ajutat să învingă 16 republicani de top și să devină candidatul unui partid cu tradiție.

"Prieteni, delegați și dragi americani, accept cu umilință și recunoștință nominalizarea pentru funcția de președinte al Statelor Unite", este declaraţia de la care a pornit aventura lui Trump în campania electorală.

 
Mai multe articole despre:
Donald Trump