MENIU

Ciclonul polar a lovit Europa: În multe țări, oamenii sunt blocați în case după furtuni de zăpadă - VIDEO

Ciclonul polar a lovit Europa: În multe țări, oamenii sunt blocați în case după furtuni de zăpadă

Europa este paralizată din cauza ninsorilor puternice. Cele mai multe probleme sunt în Franța, Italia și Marea Britanie, unde mii de oameni au rămas blocați în case din cauza nămeților.

Ciclonul polar blochează Europa. Ninsori abundente au căzut în ultimele zile și mii de case au rămas fără curent și gaz. Misiuni de salvare au fost organizate urgent pentru evacuarea cu ajutorul elicopterelor din cauza nivelului mare de depuneri de zăpadă. , iar altii au fost evacuați cu elicopterele din cauza zăpezilor uriașe. A nins inclusiv în Sicilia, unde, iernile sunt, de regulă, blânde, relatează Realitatea PLUS.  

De aproape o săptămână ninge abundent în centrul Europei. Dacă de sărbători turiștii au schiat pe noroi în Alpii Elvețieni, acum, zăpada uriașă a blocat oamenii în case.

De la nord la sud, Italia este lovită de zăpezi nemaivăzute de ani buni. Mai multe localități din nordul peninsulei au rămas complet izolate din cauza stratului uriaș de zăpadă. În anumite zone omătul a depășit deja un metru, potrivit Realitatea PLUS..

În zona de nord este cod portocaliu de ninsori. Iar în mai multe zone, zăpada a depășit și jumătate de metru în urma ninsorilor abundente.

A nins abundent și în provincia siciliană Siracusa, unde vara se înregistrau maxime de 45 de grade Celsius.

Iar în Slovenia, traficul a rămas paralizat pe cea mai importantă șosea a țării și pe celelalte artere secundare.

 

Localnicii din satele izolate au fost evacuați cu elicopterele. Nivelul de avalanșă a crescut la 3 din 5 în vestul Alpilor când acum două săptămâni abia se depunea un strat de zăpadă.

Și în Franța ninge abundent de mai multe zile iar în Marea Britanie se mențin temperaturile scăzute, relatează Realtatea PLUS.

În același timp, vești proaste vin și de la analiștii financiari. Aceștia trag acum un semnal de alarmă și spun că s-ar putea scumpi gazul pe măsură ce va fi tot mai folosit de zeci milioane de europeni. 

 

Mai multe articole despre:
ciclon polar iarna europa ninsori europa