MENIU

CHARB, caricaturist şi director Charlie Hebdo, ucis în ATAC. Alţi 3 caricaturişti celebri au murit

Stéphane Charbonnier

Stéphane Charbonnier, cunoscut sub numele de Charb, caricaturist şi director al Charlie Hebdo, a fost ucis în atacul armat care a avut loc la sediul revistei, miercuri după-amiază.

Directorul revistei de satiră Charlie Hebdo a fost ucis în atacul armat care a avut loc miercuri. Potrivit Le Monde, care citează surse din Poliţie, Stéphane Charbonnier, cunoscut sub numele de Charb, se află printre victime.

Ultima caricatură publicată de CHARB în paginile Charlie Hebdo este tulburătoare şi face referire la un posibil atentat.

Potrivit avocatului Charlie Hebdo, în atacul armat ar fi murit alţi trei caricaturişti: Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Le Monde scrie că printre victime se află şi economistul Bernard Maris, un alt om de bază al redacţiei.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist", potrivit Mediafax.