MENIU

Cernihiv, în pragul unei catastrofe umanitare. Oamenii au rămas fără apă, mâncare și utilități, iar infrastructura este la pământ

Orașul Cernihiv, puternic bombardat de ruși. Foto/ProfiMedia

Primarul din orașul Cernihiv spune că apa caldă și rece nu există, la fel este și cu energia electrică. Aproape toate infrastructurile au fost distruse. Mai mult, orașul se confruntă și cu riscul unui focar de boli infecțioase intestinale.

Din cauza atacurilor repetate ale armatei ruse, orașul Cernihiv a fost în pragul unei catastrofe umanitare. Nu a fost căldură, curent și apă de câteva zile, sunt puține alimente și medicamente.

Declarația a fost făcută de primarul Vladislav Atroșenko într-un interviu pentru  RBC-Ucraina .

El a menționat că orașul se confruntă cu riscul unuor focare de boli infecțioase intestinale, asta din cauza că este aproape imposibil să se mențină salubritatea,fiindcă nu există apă în oraș. Apa caldă și rece nu există, la fel este și cu energia electrică. Aproape toate infrastructurile au fost distruse.

"În ultima zi și jumătate, intensitatea bombardării cu toate tipurile de arme din sectorul rezidențial a crescut semnificativ. Țintele sunt aproape în totalitate din sectorul rezidențial. Nu există absolut nicio selectivitate. Inamicul lovește oriunde, la întâmplare. în tot orașul”, a adăugat Atroșenko.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident cerhiniv