MENIU

Mai multe persoane au pierit într-un incendiu provocat de o explozie gigantică, în apropiere de Kiev

Cel puțin patru pompieri au murit în incendiul care face ravagii la un depozit de produse petroliere de lângă Kiev. Autoritățile ucrainene au început să evacueze civilii din zona aflată în apropiere de Kiev, unde incendiul izbucnit luni seara continuă să se extindă,

Incendiul s-a declanșat la un rezervor cu o capacitate de 900 m3, iar flăcările s-au propagat ulterior și la celelalte rezervoare cu o capacitate de circa 5.000 de tone. Presa ucraineană relatează că flăcările au cuprins deja toate cele 17 cisterne cu petrol din depozit, iar focul s-a ridicat până la înălțimea unui bloc cu 9 etaje.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului de Interne ucrainean, o persoană a murit și alte 14 au fost rănite în timpul stingerii incendiului declanșat la depozitul de produse petroliere de lângă Vasilkov, aflat la 30 km sud-vest de Kiev, a indicat Serviciul ucrainean pentru Situații de Urgență, citat de AFP.

Echipe de salvare din trei regiuni vecine Kievului au fost mobilizate la locul dezastrului, a anunţat ministrul de interne ucrainean, Arsen Avakov, care a mobilizat Garda Națională de Urgență. O sursă din cadrul acesteia susţine că patru pompieri au murit iar șase au fost spitalizați, dar informaţia nu a fost confirmată.

S-a luat decizia de a evacua oamenii din zonă pe o rază de 2 km și de a pregăti evacuarea zonei pe o rază de 10 km în cazul propagării incendiului, a indicat șeful Serviciului pentru Situații de Urgență, Mikola Cecin. "Există riscul unor noi explozii", a adăugat el, subliniind eforturile de a nu lăsa focul să se propage la o unitate militară situată la 50 de metri de zona calamitată.

Cauza probabilă a incendiului este manipularea neglijentă a echipamentelor folosite în timpul unei încercări de furt de combustibil, transmite Agerpres.

 

Mai multe articole despre:
explozie Ucraina incendiu victime depozit petrolifer