MENIU

Cel mai bătrân câine înscris în Cartea Recordurilor are 22 de ani şi trăieşte în SUA. Mesajul emoționant al stăpânului său

Cățelul Gino/ Captură foto Today.com

Un câine din statul american California, pe nume Gino, a fost desemnat cel mai bătrân câine în viaţă de către Cartea Recordurilor Mondiale Guinness, după ce s-a confirmat că simpaticul paturped are peste 22 de ani.

Proprietarul lui Gino, Alex Wolf, în vârstă de 40 de ani, a declarat că l-a adoptat pe cățel împreună cu colegii săi de cameră de la facultate pe când acesta avea doar 2 ani de la adăpostul de la un adăpost de animale din Colorado. Acest lucru s-a întâmplat în 2002.

"A fost alături la fiecare pas", a povestit Wolf pentru today.com. "Sunt atât de bucuros că l-am luat. Este cel mai bun", a spus el.

Guinness World Records a confirmat că Gino s-a născut pe 24 septembrie 2000, ceea ce i-a adus titlul de cel mai bătrân câine în viaţă.

Deţinătorul recordului anterior, un câine pe nume TobyKeith, încă trăieşte, însă are 21 de ani.

În luna octombrie, Pebbles, cel mai bătrân câine din lume la acea vreme, a murit la vârsta de 22 de ani, în sud-estul Statelor Unite.