MENIU

Caz terifiant: Un fost ofițer a abuzat sexual peste 20 de femei după ce le droga. Ulterior, victimele erau filmate

Un caz tulburător a șocat Statele Unite, implicând un fost agent CIA care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru agresiuni sexuale asupra a peste 20 de femei, după ce le-a drogat și le-a filmat fără consimțământ.

Potrivit Departamentului de Justiție al SUA, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a comis aceste fapte pe o perioadă de 14 ani, în diverse țări, utilizând locuințe închiriate de guvern pentru a atrage victimele.

Bărbatul profita de femei după ce le droga

Acesta a fotografiat și filmat victimele în timp ce erau inconștiente sau incapabile să-și exprime consimțământul. Când a aflat că este anchetat, a încercat să șteargă dovezile compromițătoare, dar nu a reușit să scape de consecințe.

Procurorul Matthew Graves a explicat că fostul ofițer își atrăgea victimele fără să trezească suspiciuni și, după ce le droga, le abuza sexual și le fotografia. „Această sentință asigură că inculpatul va fi etichetat pe viață drept infractor sexual și va petrece o parte considerabilă din restul vieții sale în spatele gratiilor,” a declarat Graves.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, agresorul a fost obligat să plătească despăgubiri de 260.000 de dolari către victime.