MENIU

Cât timp va rămâne închis aeroportul unde au avut loc atentatele de la Bruxelles

<p>Situaţia &icirc;ngrijorătoare. Zeci de simpatizanţi ISIS lucrează &icirc;n aeroportul din Bruxelles</p>

Aeroportul Bruxelles-Zaventem ar putea rămâne închis până duminică cel puțin. Un purtător de cuvânt al aeroportului a declarat, pentru agenția spaniolă de presă EFE, că încă nu poate fi avansată o dată probabilă pentru reluarea traficului de pasageri, notează Agerpres.

Reprezentantul aeroportului a explicat faptul că autoritățile continuă cercetările în terminalul unde a avut loc atentatul și, în plus, încă nu s-a stabilit dacă exploziile au afectat structura de rezistență a edificiului.

Prelungirea suspendării traficului pe aeroportul Zaventem survine chiar înaintea weekendului care marchează Paștele Catolic, ce precede două săptămâni de vacanță școlară în Belgia.

Reamintim că cel puțin 34 de persoane au murit, într-un dublu atac terorist petrecut, marți dimineață, în capitala Belgiei. Printre victime se numără şi patru români, răniţi în explozii. Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem, unde au murit cel puțin 14 oameni. O a treia deflagrație s-a produs la metrou, în stația Maelbeek, unde alte 20 persoane au decedat. Gradul de alertă teroristă în Belgia a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă. Potrivit unor surse citate de Reuters şi AP, atentatele au fost revendicate de ISIS.

Mai multe articole despre:
aeroportul Zaventem atentate bruxelles