MENIU

Casa Albă: Deplasări de trupe ruse la frontiera cu Ucraina; Moscova pretinde dovezi

<p>Selfie cu armata &icirc;n acțiune<br /><br /></p>

Rusia a deplasat, din nou, trupe la granița cu Ucraina, a afirmat duminică un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, Mark Stroh, într-o declarație pentru agenția rusă de presă Ria Novosti. Oficialul american nu a adus însă nicio dovadă în acest sens, adaugă agenția de presă menționată.

Rusia, conform Ria Novosti, a subliniat în repetate rânduri că nu este parte a conflictului intern ucrainean și că trupe ruse 'nu au fost și nu există' pe teritoriul ucrainean.

'Noi avertizăm Rusia să nu utilizeze un astfel de vot ilegal (la alegerile din Donețk și Lugansk) ca pretext pentru a trimite noi trupe și echipamente militare în Ucraina, în special în contextul dovezilor recente cu privire la faptul că armata rusă își deplasează înapoi trupele la frontiera cu Ucraina, în dreptul regiunilor din estul teritoriului ucrainean', a declarat Mark Stroh.

Agenția rusă de presă ține să sublinieze că responsabilul american nu a putut să aducă nicio dovadă în sprijinul declarațiilor sale cu privire la o nouă mobilizare de trupe ruse la frontiera cu Ucraina.

Declarația sa intervine în contextul în care Kievul a denunțat duminică o desfășurare 'intensă de echipamente și trupe' provenind din Rusia în estul rebel al Ucrainei, într-un moment în care separatiștii proruși au organizat așa-zise alegeri pentru desemnarea liderilor locali.