MENIU

Cancelarul austriac zboară la Moscova pentru a vorbi cu Putin despre încheierea războiului

Cancelarul austriac Karl Nehammer. Foto/Profimedia

Cancelarul austriac Karl Nehammer se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Viena.

Nehammer va fi primul lider european care se va întâlni cu Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

„El va merge (la Moscova) după ce a informat Berlinul, Bruxellesul şi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki”, pentru a încuraja dialogul între Ucraina şi Rusia, a precizat purtătorul de cuvânt.

Pe 9 aprilie, cancelarul austriac Karl Negammer a efectuat o vizită în Ucraina, în timpul căreia s-a întâlnit cu președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky.

La Kiev, Negammer, în special, a spus că Austria sprijină pe deplin sancțiunile UE și le pune în aplicare, precum și sprijină Ucraina acolo unde este cea mai mare nevoie din punct de vedere ucrainean. El a mai menționat că Austria depune eforturi pentru a crea coridoare umanitare de încredere pentru evacuarea oamenilor, inclusiv din Mariupol.