MENIU

Ca-n filme! S-a trezit în cont cu aproape 400.000 de euro. I-a cheltuit pe toți, iar acum îi va restitui „puțin câte puțin”

A cheltuit banii statului, iar acum trebuie să-i restituie. Foto/Profimedia

Un japonez care a cheltuit în cazinouri online o alocaţie COVID-19 în valoare de 46,3 milioane de yeni (338.000 de euro), pe care a primit-o în urma unei erori a autorităţilor nipone, a decis să ramburseze „puţin câte puţin” banii statului.

Îmi pare cu adevărat rău că i-am cheltuit pe toţi", a declarat bărbatul, originar din comuna Abu din vestul Japoniei, potrivit avocatului său, care a precizat că acuzatul a pierdut banii la jocuri de noroc.

Suma de 46,3 milioane de yeni (338.000 de euro) i-a fost transferată luna trecută în urma unei confuzii făcute de oficialii locali care organizau un program de distribuire a ajutoarelor financiare oferite de statul nipon unui număr de 463 de familii cu venituri mici afectate de pandemia de COVID-19.

Identitatea beneficiarului de 24 de ani care a încasat banii nu a fost dezvăluită. Pe 11 mai, municipalitatea locală a anunţat că va solicita deschiderea unor cercetări judiciare împotriva lui, după refuzul repetat al tânărului de a restitui suma încasată.

În prezent, bărbatul a decis în cele din urmă "să predea banii, însă acest lucru trebuie făcut puţin câte puţin", a declarat avocatul tânărului, citându-l pe clientul său.

Potrivit primăriei locale, mai mulţi funcţionari municipali s-au deplasat însoţiţi de mama tânărului la locul de muncă al acestuia şi au încercat să îl convingă să restituie suma încasată, însă eforturile lor iniţiale au fost zadarnice.

Primarul din Abu, Norihiko Hanada, a declarat în faţa jurnaliştilor că se "bucură în mod sincer" de schimbarea de atitudine a tânărului, dar a precizat că nu va retrage plângerea depusă în instanţă. "Sper că va spune adevărul la tribunal", a adăugat edilul nipon.

Anterior, primarul Hanada a afirmat că fapta tânărului de a cheltui suma respectivă pe jocuri de noroc este "impardonabilă".