MENIU

Campanie amplă de vaccinare contra holerei în Congo după ce 517 oameni au murit

Organizația Mondială a Sănătății a anunţat că pregăteşte o campanie de vaccinare 300.000 de persoane din Kinshasa, Congo, după ce epidemia de holeră a afectat circa 18.000 de persone și a făcut 517 morți.

"Este un an foarte rău. Până în prezent s-au înregistrat 18.000 de cazuri, ceea ce reprezintă totalul cazurilor înregistrate pe parcursul întregului an trecut", a declarat într-o conferință de presă la Geneva Dominique Legros, responsabil în cadrul OMS privind această maladie.

Holera este endemică în RDC însă este de obicei limitată în estul țării. De această dată, epidemia câștigă teren în partea de vest de-a lungul fluviului Congo. Epidemia a ajuns deja la Kisangani, oraș important din nord-estul țării, la Mbandaka (vest) și mai recent în capitala Kinshasa, unde din 13 august au fost înregistrate 13 noi cazuri și 2 persoane au murit, a precizat Dominique Legros.

Pentru a face față epidemiei, OMS trimite echipamente și experți. Organizația a decis vineri să lanseze o campanie de vaccinare la Kinshasa pentru a evita propagarea epidemiei.

În total, circa 300.000 de persoane care trăiesc în zonele cu cele mai mari riscuri ale capitalei vor fi vaccinate și vor primi două doze necesare (prima doză de vaccin se va administra în perioada 22-25 septembrie, iar a doua între 6-9 octombrie).

Potrivit lui Dominique Legros, în 2011 a avut loc o situație similară când epidemia a durat doi ani. La Kinshasa au fost afectate atunci 2200 de persoane, dintre care 88 au murit.

Mai multe articole despre:
vaccinare Congo epidemie OMS holeră