MENIU

Camera Reprezentanților din SUA și-a anulat sesiunea de astăzi de teama unui posibil ATENTAT extremist

Capitoliu SUA

Camera Reprezentanţilor din SUA a anulat toate voturile prevăzute pentru astăzi şi i-au sfătuit pe congresmeni să nu se prezinte la sesiune în contextul avertismentelor privind posibile atacuri armate venite în cursul zilei de ieri.

Totul a pronit după ce poliţia Capitoliului a declarat că are informaţii despre o „posibilă intenţie a unei miliţii\"” de a ataca această instituţie, luată cu asalt la 6 ianuarie de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump, relatează Agerpres.

Odată cu acest anunț au fost întărite și măsurile de securitate, deja sporite după violenţele din 6 ianuarie, soldate cu moartea a cinci persoane şi numeroşi răniţi.

Deși mesajul nu identifica un grup anume legat de această ameninţare, membrii mişcării conspiraţioniste QAnon pretindeau că 4 martie este data când Donald Trump va fi învestit pentru al doilea mandat de preşedinte al SUA, și asta deoarece, până în anul 1933, preşedinţii americani erau învestiţi pe 4 martie, nu pe 20 ianuarie cum se procedează în prezent. 

Citește și Stare de URGENȚĂ pentru 15 zile la Washington, după ce Capitoliul a fost INVADAT de susținători ai lui Trump: 4 morți. Congresul a certificat victoria lui Joe Biden