MENIU

Cadoul NEAȘTEPTAT primit de Francois Hollande din Canada

O cățelușă labrador și-a făcut apariția, la Palatul Elysée, în ziua de Crăciun. Este cadoul pe care președintele francez, Francois Hollande, l-a primit din partea federației foștilor combatanți francezi, din Montreal, cu ai cărei reprezentanți s-a întâlnit în timpul unei vizite, în Canada, la începutul lunii noiembrie, scrie France Presse, citată de Agerpres.

Cățelușa, pe nume Philae, de culoare neagră, în vârstă de aproape trei luni, a sosit cu avionul de la Montreal. Informația, care apăruse în cotidianul Le Parisien, a fost confirmată de apropiați ai președintelui.

După consultări cu anturajul său, Hollande, care nu a avut niciodată un câine, cu excepția perioadei de copilărie, a decis să o numească pe cățelușă Philae, după numele robotului european care a asolizat în premieră, la 12 noiembrie, pe nucleul cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko. Un nume frumos și simbolic în același timp, în amintirea unui succes francez și european care a marcat anul 2014, a subliniat un consilier al președintelui.

Debarcarea Philae la Elysée s-a făcut în cele mai bune condiții: micuța născută la 5 octombrie 2014 a fost primită bine de personalul de la palatul prezidențial, "foarte fericit" de această surpriză.

Cadoul este, astfel, un mod de a-i mulțumi șefului statului francez pentru felul în care i-a omagiat pe veteranii canadieni, în timpul numeroaselor acțiuni de comemorare a celor două războaie mondiale, organizate pe parcursul anului 2014.

Mai multe pe Agerpres.