MENIU

Breșă de securitate în Rusia. Hackerii Anonymous au spart Agenția Rusă de Telecomunicații

Sursa foto: Arhivă

Breșă de securitate în Rusia! Hackerii Anonymous au spart agenția executivă responsabilă de monitorizarea și controlul cenzurii din mass-media. Peste 360.000 de documente au fost prezentate oamenilor. 

Vorbim de o cantitate uriașă de informații privind cenzura rușilor. Agenția este în subordinea statului și are acces la toate canalele de comunicare oficiale destinate publicului din Rusia.

Este autoritatea guvernului care a cenzurat nenumărate informații și imagini privind invazia rușilor în Ucraina, dar și scandaluri mai vechi.

„Sursa, care face parte din Anonymous, a considerat că e urgent ca poporul rus să aibă acces la informații despre guvernul lor. De asemenea, poporul rus nu trebuie rupt de mass-media independentă și de lumea exterioară”, a transmis grupul de hackeri, potrivit ddosecrets.substack.com.

Hackerii au publicat baza de date de 820 GB, care conține peste 360.000 de fișiere unele fiind de dată recentă, de exemplu din 5 martie.

Utilizatorii au fost sfătuiți să fie foarte atenți, deoarece unele directoare par să conțină un număr mare de atașamente de e-mail, care, deoseori, sunt vector de malware și tentative de phishing.

De-a lungul anilor, agenția a cenzurat toate canalele de informare care erau împotriva Rusiei. Gruparea Anonymous a declarat război cibernetic Rusiei încă din prima zi a invaziei în Ucraina.