MENIU

Boris Johnson va fi amendat de poliție pentru că a participat la petreceri în timpul restricțiilor Covid-19

Boris Johnson - premierul britanic

Prim-ministrul britanic Boris Johnson și cancelarul Rishi Sunak vor fi amendați de poliție pentru că au participat la petreceri în timpul restricțiilor Covid-19.

Cei doi au primit o notificare de la Poliția Metropolitană că li se vor da amenzi. Liderul laburist Sir Keir Starmer a cerut celor doi politicieni să demisioneze.  

Până în prezent, au fost date peste 50 de amenzi. Poliția a spus că nu-i va numi pe toți cei care au primit amenzile, dar guvernul a promis că va dezvălui dacă Johnson și Sunak se numără printre aceștia.

Liderul liberal-democrat Sir Ed Davey a cerut ca Parlamentul - care este în prezent în vacanța de Paște - să fie rechemat pentru a organiza un vot de cenzură pentru prim-ministru.  

El a adăugat: „Acesta este un guvern în criză care neglijează o țară în criză”.

Premierul britanic Boris Johnson a cerut scuze publicului pentru că a participat la o petrecere în grădina de la Downing Street în timpul primului lockdown, în vreme ce unii oameni erau disperați pentru că nu puteau să-i vadă pe cei dragi sau să își ia adio de la cei care au murit.

Johnson, care s-a confruntat cu un val de indignare din cauza încălcării propriilor reguli de carantină, a spus că înțelege furia britanicilor. 

Mai multe articole despre:
johnson amendat covid petrecere