MENIU

Bilanţ NEGRU în urma inundaţiilor: cel puțin 28 MORȚI și ZECI de dispăruți, în Filipine

Filipine în urma furtunii tropicale Megi. Sursa foto: Profi Media

Bilanţul morţilor în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de prima furtună tropicală care a lovit Filipine în acest an a ajuns la 28, iar alte peste 20 de persoane sunt date dispărute, au anunţat marţi autorităţile, potrivit DPA.

În provincia estică Leyte, aflată la 599 kilometri sud-est de capitala Manila, 22 de cadavre au fost recuperate după o alunecare de teren produsă în oraşul Baybay, au indicat autorităţile locale, precizând totodată că 27 de persoane sunt date dispărute.

Trei persoane au murit, de asemenea, în provincia centrală Negros Oriental, şi alte trei în provinciile sudice Davao Oriental şi Davao De Oro, a declarat Agenţia naţională pentru dezastre.

Peste 22.600 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în 17 provincii afectate de furtuna Megi, numită local "Agaton", care a adus ploi torenţiale.

Furtuna Megi a scăzut între timp în intensitate şi s-a transformat într-o depresiune tropicală, fiind în prezent însoţită de vânturi care vor atinge viteze de până la 45 de km/h, a precizat biroul meteorologic.

În prezent, furtuna se deplasează încet spre est, însă traiectoria sa se poate în continuare schimba, a adăugat acesta.

Biroul meteorologic monitorizează, de asemenea, furtuna tropicală Malakas, care şi-a menţinut intensitatea în timp ce se deplasa spre Filipine dinspre est, însoţită de vânturi cu viteze de 100 km/h şi de rafale de până la 125 km/h.