MENIU

Bilanțul bombardamentelor în Siria crește alarmant. Rusia, anunț de ultimă oră

Rusia intensifică bombardamentele în Siria. Ministerul rus al Apărării a anunțat, vineri, că forțele aeriene ruse au lovit 60 de poziții ale Statului Islamic, în Siria, în ultimele 24 de ore. Avioane SU-34M si SU-25SM au efectuat 67 de misiuni, în acest interval, a precizat ministerul, potrivit Reuters.

Potrivit aceleiași surse, avioanele au lovit cartierul general al grupului militant Liwa al-Haqq, Siria, omorând 200 de insurgenți, inclusiv doi comandanți ai Statului Islamic, potrivit HotNews.ro.

Trupele aeriene ruse au efectuat și mai multe atacuri în regiunea Alep, în care a omorât 100 de insugenți.

În noaptea de miercuri spre joi, aviația militară rusă a bombardat, în Siria, 27 de obiective aparținând organizației jihadiste Statul Islamic (SI), cele mai multe în provinciile Raqa, Homs și Hama, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, citat de agențiile AFP și EFE.

"Atacurile aeriene au distrus infrastructurile folosite pentru instrucția teroriștilor", iar pentru distrugerea unor buncăre, în provincia Latakia, au fost folosite inclusiv bombe perforante, potrivit oficialului rus, informează Agerpres.

Avioanele SU-25 și SU-34 au efectuat în total 22 de misiuni, atacând opt poziții fortificate în provincia Homs, rezultatul operațiunii fiind distrugerea totală a fortificațiilor vizate, a indicat sursa citată.

Forțele aeriene ruse au lovit și 11 zone în provinciile Hama și Raqa, unde se află tabere de antrenament ale jihadiștilor.

RĂZBOI RECE. Avertismentul dur lansat de SUA, în România: Am putea răspunde militar Rusiei

 

Cu o zi în urmă, Rusia a folosit pentru prima dată rachete de croazieră în cadrul acestei operațiuni, 26 de astfel de proiectile fiind lansate de pe 4 nave din Marea Caspică asupra a 11 ținte ale SI în Siria.

Armata siriană a început, joi, o vastă ofensivă terestră în centrul țării, acțiune sprijinită de avioanele de atac rusești. De altfel, președintele Vladimir Putin declara, miercuri, că raidurile aeriene rusești vor fi sincronizate cu acțiunile terestre ale trupelor siriene.

Rusia a lansat, la sfârşitul lunii septembrie, raiduri aeriene în Siria, susţinând că atacă poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Statele Unite şi NATO acuză Rusia că ar fi atacat sisteme ale insurgenţilor antrenaţi de Occident.

 

Activităţile serviciilor secrete americane privind raidurile ruse în Siria, anchetate

 
 
 

 

Mai multe articole despre:
Rusia Siria atacuri insurgenţi Statul islamic