MENIU

Barack Obama a făcut STAND UP COMEDY

Barack Obama

Mare dineu la Casa Albă. Preşedintele Barack Obama şi soţia sa au fost gazda recepţiei anuale în cinstea Asociaţiei Corespondenţilor. Jurnalişti, dar şi vedete de televiziune şi politicieni s-au numărat printre invitaţi. Liderul american s-a simţit obligat să întreţină atmosfera, dar discursul său a semănat mai degrabă cu un moment de stand-up comedy.

Barack Obama a avut o replică pentru toţi rivalii săi. Cele mai multe glume au fost făcute pe seama complicităţii admirative a republicanilor americani faţă de preşedintele rus Vladimir Putin.

Obama făcea referire la momentul din 2009 când el însuşi a câştigat Nobelul pentru Pace. Şi tot la capitolul autoironie, preşedintele a glumit şi pe seama atribuţiilor sale. Acuzat că abuzează de puterile executive, Obama le-a arătat invitaţilor cu ce se ocupă de fapt la Casa Albă.

Printre cei care i-au savurat discursul s-au numărat jurnalişti consacraţi, dar şi actori din serialele sale preferate, vedete ale marelui ecran, politicieni şi sportivi. Printre ei Barbara Walters, Katie Couric, Jeff Goldblum şi Patrick Stewart.