MENIU

Banksy, dat de gol "din greşeală" de un DJ britanic. S-a aflat cine este -membru într-o trupă URIAŞĂ

Prenumele artistului stradal Banksy - un specialist în graffiti a cărui identitate nu a fost niciodată dezvăluită - este "Robert", a lăsat să se înţeleagă într-un interviu recent muzicianul Goldie, un apreciat DJ drum & bass din Marea Britanie, informează metro.co.uk.

Invitat în emisiunea radiofonică săptămânală "Distraction Pieces" prezentată de Scroobius Pip, difuzată joi, DJ-ul Goldie a criticat modul în care industria artelor frumoase a obţinut profituri importante de pe urma lui Banksy şi a desenelor sale în graffiti, deşi această formă de artă are în continuare o reputaţie negativă în universul artistic. De asemenea, în acelaşi interviu, muzicianului Goldie i-a lăsat să scape informaţia potrivit căreia prenumele lui Banksy este "Robert".

"Daţi-mi o literă scrisă cu fontul 'Bubble', puneţi-o pe un tricou, scrieţi 'Banksy' pe ea şi ne-am aranjat. Acum puteţi să îl vindeţi", a spus muzicianul britanic.

"Fără nicio lipsă de respect faţă de Robert, pentru că sunt de părere că el este un artist strălucit. Cred că a întors însă lumea artei cu susul în jos", a adăugat DJ-ul Goldie, conform Agerpres

Presa din Marea Britanie crede că DJ-ul Goldie se referea la Robert Del Naja, un membru fondator al trupei Massive Attack care este încă activ pe plan muzical.

Robert Del Naja este cunoscut şi sub numele de "3D" în universul artelor şi este prieten de mult timp cu DJ-ul Goldie. Ambii şi-au petrecut copilăria în Bristol şi au debutat ca artişti în graffiti, frecventând aceleaşi cercuri artistice la sfârşitul anilor '80.

Banksy însuşi a spus că operele lui Robert Del Naja au fost o sursă de inspiraţie pentru el, într-un interviu pentru fosta revistă bilunară Swindle, dedicată artelor şi culturii.

Numele lui Robert Del Naja a fost asociat şi în trecut cu identitatea lui Banksy - un cercetător a sugerat în 2016 că Banksy era "mai mult decât o singură persoană" şi că muzicianul Robert Del Naja, în vârstă de 53 de ani, este liderul unei mişcări artistice din care fac parte mai multe persoane. El şi-a bazat concluzia pe o analiză a datelor de turneu ale trupei Massive Attack, corelate cu apariţia desenelor lui Banksy în diverse zone ale lumii.

Fanii artistului sunt de părere că informaţia dezvăluită "din neatenţie" de DJ-ul Goldie a confirmat acea teorie din 2016.

După ce a menţionat prenumele Robert în acel interviu radiofonic, Goldie, al cărui nume real este Clifford Joseph Price, a făcut o pauză de câteva secunde şi a schimbat apoi subiectul discuţiei, alegând să vorbească despre jazz.