MENIU

Băiețelul de 4 ani care s-a pierdut încercând să fugă din Kiev cu bunica sa și câinii a fost găsit mort - împușcat de ruși

O lună de rugăciuni, speranță și vise, au fost spulberate într-o clipă. Voluntari din Ucraina, Republica Moldova și România au încercat să-l găsească pe Sașa, băiețelul de 4 ani, dispărut împreună cu bunica și câinii lor, în timp ce încercau să fugă din Kiev pe 10 martie, însă copilul a fost găsit mort.

Mama copilului, Anna Yakhno, făcuse un apel disperat în încercarea de a-l găsi pe băiețel, oameni din mai multe țări au încercat să o ajute, astăzi Anna a anunțat că băiatul a fost găsit mort. 

„Astăzi (n.r. ieri) este a 19-a zi a războiului dintre Rusia și Ucraina. Și a 5-a zi de căutare pentru Sașa. Încercând să se salveze de invazie, au îndrăznit să traverseze lacul de acumulare a Kievului cu bunica și câinii lor iubiți pe o barcă, pe 10.03. Contactul cu ei a fost pierdut. Bunica a fost găsită moartă pe 11, însă corpul nu a putut fi ridicat. Localnicii au fost rugați să țină o înmormântare. Sunt recunoscătoare tuturor pentru răspuns și susținere. Credința și speranța sunt mereu cu noi. Continuăm să căutăm și să credem în miracole! Ajutaţi-mă să-mi găsesc fiul”, scria femeia pe pagina de Facebook, alături de mai multe fotografii cu Sașa, la scurt timp după dispariția băiatului.

Deși toată lumea spera ca băiețelul să fie în viață, a fost găsit fără suflare.

„Astăzi am găsit corpul lui Sașa. Mulțumesc tuturor celor care au crezut, care au ajutat la căutare, mulțumesc tuturor pentru rugăciuni și credință, mulțumesc pentru susținere. Datorită vouă, fiul meu m-a regăsit. Sașa, îngerașul nostru este deja în Rai! Astăzi, sufletul său și-a găsit liniștea”, a scris Anna Yakhno.