MENIU

AVION militar PRĂBUŞIT: la bord, civili şi militari

Avion prăbuşit în Marea Filipinelor
AVION PRĂBUŞIT, cu puţin timp în urmă: la bord, civili şi militari

Un avion militar american s-a prăbuşit, miercuri, în Marea Filipinelor, la SE de Okinawa. Cel puţin 11 persoane se aflau la bord, militari, dar şi civili.

Un avion militar cu 11 persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Filipinelor. Potrivit Reuters, operaţiunile de căutare sunt în desfăşurare. La acţiune participă portavionul USS Ronald Reagan.

Potrivit primelor informaţii, avionul s-a prăbuşit la SE de Okinawa la 2:45, ora locală. Aparatul se îndrepta spre portavionul USS Ronald Reagan, însă nu a mai ajuns la destinaţie.

Cauzele prăbuşirii nu sunt cunoscute.

Agenţiile de presă relatează că 8 dintre persoanele aflate la bord au fost salvate. În prezent, acestora li se acordă îngrijiri medicale la bordul portavionului. Despre celelalte trei persoane care se mai aflau la bordul avionului nu se cunosc, momentan, detalii.

Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, a declarat că, potrivit unor oficiali ai Marinei, cauza probabilă a prăbuşirii a fost o defecţiune la motor, relatează Reuters. 

Portavionul USS Ronald Reagan desfășura un exercițiu comun cu Forța de apărare a Marinei japoneze în largul grupului de insule Okinotori.

Mai multe articole despre:
avion militar prăbuşit