MENIU

Avion prăbușit în Franța. Toți cei 150 de oameni aflați la bord au murit

Avion prăbușit în Franța. Toți cei 148 de oameni de la bord au murit
Avion cu 150 de pasageri la bord, prăbuşit în Franţa

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Un avion de pasageri aparţinând companiei lowcost Germanwings s-a prăbuşit, marţi dimineaţă, în apropierea oraşului Barcelonnette, în Alpii francezi. Compania germană Germanwings a anunțat că avionul de tip Airbus A320 transporta 150 de persoane, după ce inițial numărul dat publicității fusese de 148.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA.

Imagini cu tenorul mort în accident.

Compania aviatică germană Lufthansa intenționează să preia o parte din cursele filialei sale low-cost Germanwings, care a fost nevoită să-și anuleze mai multe curse după accidentul aviatic de marți, din Alpii Francezi, în care a fost implicat un avion al său, informează miercuri agenția de presă Interfax, scrie agerpres.ro.

UPDATE 21:24 - Elevii germani de gimnaziu, care se aflau in avion, studiau la scoala Joseph-Koenig si tocmai se intorceau dintr-un schimb de experienta din Spania, unde statusera o saptamana.

UPDATE 21:15 - La bord s-ar mai fi aflat inca un reprezentant al operei, cantareata Maria Radner, potrivit Mirror.

UPDATE 21:10 - Zeci de lumanari si candele au fost aprinse intr-un loc special amenajat, langa liceul Joseph Koenig, de unde provin cei 16 elevi si doi profesori, informează Ziare.com.

UPDATE 21:05 - Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a spus ca prabusirea avionului Germanwings reprezinta o "imagine a ororii", dupa ce a zburat pe deasupra locului unde s-a produs catastrofa aviatica.

UPDATE 20:40 - Presedintele american, Barack Obama, a declarat ca accidentul de avion este unul "zguduitor", din cauza rapoartelor privind prezenta la bord a numerosi copii.

UPDATE 20:27 - Steagurile de la Comisia Europeana vor fi coborate in berna, potrivit purtatorului de cuvant Margaritis Schinas.

UPDATE 20:25 - Site-ul deVolkskrant noteaza ca printre cei morti se numara si un cetatean olandez.

UPDATE 20:20 - Compania Lufthansa a transmis ca lucreaza la ancheta pornind de la presupunerea ca accidentul aviatic a fost un accident si ca orice alta terorie ar reprezenta doar o speculatie.

UPDATE 20:12 - Ministerul francez de Externe a publicat o scurta inregistrare video realizata din elicopter, deasupra unui dintre locurile unde sunt imprastiate ramasitele avionului.

UPDATE 20:10 - Printre teoriile luate in calcul in legatura cu prabusirea avionului se numara decompresia rapida, o eroare tehnica si o eroare umana.

UPDATE 20:07 - Printre echipajele de interventie trimise la fata locului se numara si 210 politisti, iar alti 350 sunt pe drum, informează Ziare.com.

UPDATE 20:05 - O tanara in varsta de 18 ani, care se afla in zona in momentul producerii accidentului, a spus ca a crezut ca este vorba despre un cutremur sau o avalansa, relateaza Mirror.

"Zgomotul a durat probabil 7 sau 8 secunde. Apoi s-a oprit. Nu a mai fost nimic timp de 15-30 de secunde. Apoi un al doilea zgomot. Acelasi ca primul si a durat tot atat. M-am intrebat daca a fost vorba despre o avalansa", a povestit tanara.

UPDATE 19:55 - Printre cei morti in catastrofa aviatica s-ar numara si un cunoscut cantaret de opera german, Oleg Bryjak, in varsta de 54 de ani, relateaza The Telegraph.

UPDATE 19:52
- Un purtator de cuvant al Lufthansa a spus ca nu poate, deocamdata, sa confirme nationalitatile tuturor celor aflati la bordul avionului Germanwings.

UPDATE 19:49 - Liberation anunta ca in zona producerii accidentului a sosit si Segolene Royal, in timp ce premierul Manuel Valls a postat pe contul sau de Twitter mesaje de condoleante atat in germana, cat si in limba spaniola.
UPDATE 19:40 -
Autoritatile din Spania au anuntat decretarea a trei zile de doliu national, arată le Parisien.

UPDATE: 19:33 - Agentia chineza de presa Xinhua transmite ca echipele de cautare ar fi vazut un corp miscandu-se, la locul accidentului.

UPDATE 19:25 - Directorul liceului german de unde ar proveni cei 16 elevi a spus, citat de El Pais, ca vestea prabusirii avionului "este teribila".

UPDATE 19:15 - La operatiunile de salvare participa circa 370 de jandarmi si 380 de pompieri, 5 elicoptere ale Jandarmeriei si 4 ale armatei, noteaza si Liberation.

UPDATE 19:10 - Premierul spaniol Mariano Rajoy va ajunge, miercuri, la locul producerii catastrofei aviatice, relateaza Le Parisien, dupa ce anterior s-a anuntat ca si cancelarul german Angela Merkel va face acelasi lucru, potrivit Ziare.com.

UPDATE 19:00 -
Rude ale pasagerilor continua sa soseasca la aeroportul din Barcelona pentru a afla informatii despre soarta celor dragi. Exista mai multi psihologi care ofera consiliere familiilor victimelor.

UPDATE 18:52 - Autoritatile franceze transmit ca sansele de a fi gasiti supravietuitori ai tragediei sunt zero, relateaza Deutsche Welle.

UPDATE 18:45 -
Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a confirmat ca a fost gasita una dintre cutiile negre, relateaza The Telegraph.

"Una dintre cutiile negre, pe care am găsit-o la câteva ore de la prăbușirea avionului, va fi examinată imediat pentru a ajuta la avansarea rapidă a anchetei", a declarat presei ministrul francez, precizând că locul prăbușirii va fi securizat în această seară, pentru a asigura accesul serviciilor de urgență în zonă, potrivit Agerpres.

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Avionul operatorului german low-cost Germanwings care s-a prăbușit marți în Franța, cauzând cel mai probabil moartea celor 150 de persoane aflate la bord, transporta 67 de germani, conform primelor informații disponibile, a declarat un lider al companiei, în cadrul unei conferințe de presă, scrie agerpres.ro. 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Autoritățile franceze nu exclud terorismul

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Guvernul francez nu exclude nicio ipoteză, nici măcar pe cea privind terorismul, în ancheta referitoare la prăbușirea în Alpii francezi a unui avion de tip Airbus A320 al companiei germane Germanwings, cu 150 de oameni la bord, informează EFE, în timp ce oficialități germane au declarat pentru DPA că nu există dovezi inițiale privind un posibil act terorist, scrie agerpres.ro. 

'Toate pistele vor fi explorate, inclusiv (pista) terorismului, deși această ultimă ipoteză nu este una prioritară', a declarat — pentru EFE — Pierre-Henry Brandet, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez. El a explicat că, potrivit primelor indicii, avionul a avut 'o traiectorie anormală' înainte de a se prăbuși. Comportamentul în timpul zborului și faptul că avionul a dispărut de pe radar cu puțin înainte de prăbușire au determinat controlul aerian să emită o alertă, a adăugat Brandet. 

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de ministrul justiției din Franța, Christiane Taubira, de anchetarea accidentului se va ocupa procuratura din Marsilia, căreia 'i se vor pune la dispoziție toate mijloacele pentru ca (ancheta) să fie desfășurată în cele mai bune condiții din punct de vedere al timpului și al eficienței'.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA Coborâre abruptă

Avionul de tip Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings care s-a prăbușit marți în Alpii francezi a intrat într-o coborâre abruptă care a durat 8 minute înainte de a se prăbuși, au anunțat reprezentanții companiei, într-o conferință de presă, informează DPA, citată de agerpres.ro. 

Totodată, compania a anunțat că pilotul aeronavei prăbușite în Franța avea o experiență de 10 ani și 6.000 de ore de zbor la manșa unor avioane de tip Airbus.

Secretarul de stat pentru transporturi din Franța, Alain Vidalies, a informat marți că elicoptere de salvare au localizat resturi ale fuselajului și câteva cadavre în zona în care s-a prăbușit avionul companiei Germanwings, în departamentul Alpes de Haute Provence dinFranța, informează EFE. Echipele de salvare au fost deja puse în alertă pentru a se deplasa la locul prăbușirii, 'inaccesibil pe șosea, scrie agerpres.ro.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Update: Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings a lansat un S.O.S. înainte de a se prăbuși marți în apropiere de Prads-Haute-Bléone, în departamentul Alpes de Haute Provence, a informat Direcția Generală a Aviației Civile franceze (DGAC), într-un comunicat citat de EFE, scrie agerpres.ro. 

"Avionul a lansat un S.O.S. la orele locale 10:47 (09:47 GMT), în timp ce cobora la o altitudine de 1.524 de metri, în apropiere de Barcelonette, în Alpes de Haute Provence", a anunțat DGAC.

Totodată, compania germană Germanwings a anunțat că avionul de tip Airbus A320 transporta 150 de persoane — 144 de pasageri și șase membri ai echipajului — nu 148, așa cum s-a anunțat inițial. 'Conform informațiilor disponibile la ora actuală, nu putem preciza dacă și câte persoane au supraviețuit' accidentului, a declarat șeful companiei, Oliver Wagner, pentru postul de televiziune german n-tv. 

AVION PRĂBUȘIT. Reacția lui Klaus Iohannis

"Am aflat cu profundă tristețe de accidentul aviatic care a avut loc astăzi în sudul Franței. Îmi exprim solidaritatea față de familiile victimelor accidentului", se arată într-un mesaj postat pe contul de Facebook al președintelui Klaus Iohannis.

Hollande: Victime sunt spanioli, francezi, germani și turci

Printre victimele accidentului aviatic produs marți în sud-estul Franței sunt persoane de origine germană, spaniolă și turcă, a declarat președintele francez Francois Hollande, potrivit AFP.

'Printre victime sunt spanioli, (...), victime de alte naționalități, în special germani și turci. Se pare că nu există francezi printre victime, dar nu avem o certitudine totală', a afirmat Hollande după ce a avut o scurtă întrevedere cu regele Spaniei, Felipe al VI-lea, care și-a anulat vizita pe care tocmai o începuse în Franța ca urmare a catastrofei aviatice, scrie agerpres.ro.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Reacția Angelei Merkel

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat 'bulversată' de accidentul aviatic produs marți în sud-estul Franței în care a fost implicat un avion al companiei germane Germanwings ce asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), a indicat un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, citat de AFP.

ngela Merkel și-a anulat întâlnirile prevăzute pentru marți și a avut convorbiri telefonice cu președintele francez Francois Hollande și cu premierul spaniol Mariano Rajoy, a mai indicat același purtător de cuvânt, scrie agerpres.ro.

Conform aceleiași surse, ministrul german al transporturilor Alexander Dobrindt și ambasadorul Germaniei la Paris se află în drum spre locul accidentului.

Oficial francez: "Niciun supraviețuitor" în urma prăbușirii avionului Airbus în Alpii francezi 

'Nu există niciun supraviețuitor' în urma prăbușirii avionului de tip Airbus A320 în Alpii francezi, a anunțat marți Alain Vidalies, secretar de stat în Ministerul Transporturilor din Franța, relatează AFP.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Cine este compania low cost al cărei avion s-a prăbușit

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Catastrofa aviatică în care este implicată compania franceză Germanwings ar putea opri planurile ambționase ale grupului Lufthansa, deținătoarea acesteia. Principalii adversari erau Ryanair și Easyjet. 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. 148 de oameni la bord

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Un avion de pasageri al companiei Germanwings s-a prăbuşit în Franţa. Este vorba despre o cursă Spania-Germania. Avionul plecase de la Barcelona şi se îndrepta spre Düsseldorf.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Aeronava, un Airbus A320, avea 148 de persoane la bord. Potrivit BBC, 142 erau pasageri şi 6 erau membri ai echipajului.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 11:00 (12:00 ora României), când echipajul a trimis un semnal SOS, după care aparatul a dispărut şi de pe radare.

Avionul Airbus A320 este unul dintre cele mai populare aparate de linie, care există în dotarea tuturor companiilor aviatice.

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Ultimele cuvinte ale piloţilor

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Ultimele cuvinte ale piloţilor se pare că au fost "Emergency, emergency", potrivit mirror.co.uk. Apelul a fost făcut la doar 45 de minute de la decolarea din Barcelona.


AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Guvernul francez nu exclude nicio ipoteză, nici măcar pe cea privind terorismul, în ancheta referitoare la prăbușirea în Alpii francezi a unui avion de tip Airbus A320 al companiei germane Germanwings, cu 150 de oameni la bord, informează EFE, în timp ce oficialități germane au declarat pentru DPA că nu există dovezi inițiale privind un posibil act terorist, scrie agerpres.ro.

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Prima reacție a Germanwings. Detalii despre pilot și pasageri

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Compania aeriană Germanwings a făcut precizări, luni după-amiază, la circa patru ore, de la prăbușirea avionului Airbus A320, cu 150 de persoane la bord, în Alpi, în sud-estul Frantei, la câteva zeci de minute de la decolarea din Barcelona, către Dusseldorf, informează Ziare.com.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Reprezentantii companiei aviatice au transmis ca este prea devreme sa se ia in discutie o eventuala retinere la sol a intregii flote de avioane A320, purtatorul de cuvant subliniind ca avioanele au o istorie excelenta privind siguranta, arata The Telegraph.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Întrebat in legatura cu nationalitatile celor aflati la bord, acesta a precizat ca este greu de spus cu siguranta, deoarece zborul era unul intern in spatiul Schengen. Purtatorul de cuvant a spus insa ca printre pasageri nu s-au aflat si chinezi, dar ca la bord ar fi fost 67 de germani. In plus, acesta a declarat ca Germanwings va continua zborurile fara modificari, mentionand ca reprezentantii companiei sunt mandri de siguranta zborurilor.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Purtatorul de cuvant a facut si o scurta prezentare a orarului zborului. Astfel, avionul a decolat la ora 10.01 din Barcelona (ora 11.01, ora Romaniei - n.red.). Ar fi trebuit sa aterizeze la ora 11.45, dar cu exact o ora inainte a inceput coborarea de la altitudinea normala a zborului, ceea ce a durat aproape 8 minute.
Ultima verificare a avionului care in 1991 s-a alaturat flotei Lufthansa si in 2001 celei a Germanwings a avut loc cu o zi inainte, la Dusseldorf.
In ce il priveste pe capitanul care a pilotat aeronava, acesta avea o experienta de zbor de peste 10 ani pentru cele doua companii germane si peste 6.000 de ore de zbor cu modelul Airbus.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Nu in ultimul rand, intrebat de ce avionul a iesit de pe ruta standard de zbor, purtatorul de cuvant a precizat ca si el a primit rapoarte contradictorii in legatura cu mesajul SOS, fara a preciza insa nimic despre coborarea rapida.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. "Va rog sa ma iertati, nu va pot raspunde chiar acum (de ce avionul a pierdut altitudine - n.red.). Ar putea fi multiple cauze. Trebuie sa clarificam care au fost motivele, avem nevoie de cutia neagra, avem nevoie de acces la locul prabusirii", a mai transmis reprezentantul Germanwings.

Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf. Initial s-a anuntat ca la bord se aflau 142 de pasageri si sase membri ai echipajului, insa ulterior cifra a crescut la 150. Oficialitatile franceze au anuntat ca nu exista supravietuitori in urma accidentului care a avut loc intr-o zona cu acces dificil.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Avionul apartine companiei low-cost Germanwings, afiliata a companiei germane Lufthansa si avea o vechime de 24 de ani.

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Reacția Casei Albe, după tragedie

 


AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Președintele american Barack Obama a fost informat în legătură cu tragicul accident aviatic produs marți în Alpii francezi, a indicat Casa Albă, precizând că SUA s-au oferit să vină în ajutorul țărilor care aveau pasageri la bordul avionului prăbușit.


AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. 'Responsabili americani au luat legătura cu autoritățile franceze, germane și spaniole și au oferit ajutorul lor', a declarat Bernadette Meehan, purtător de cuvânt al Consiliului american de securitate națională, potrivit AFP. 'Nu există niciun indiciu, deocamdată, că ar fi vreo legătură cu terorismul', a adăugat Meehean, făcând referire la ultimele informații ale autorităților franceze.


AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Un avion Airbus de tip A320, aparținând companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, ce asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), s-a prăbușit marți în Alpii francezi, având la bord 144 de pasageri și șase membri ai echipajului. Cel mai probabil, toate cele 150 de persoane au decedat.

 

 

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Imagini cutremurătoare de la locul prăbușirii

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Primele imagini, captate din elicopter, de la locul prăbușirii avionului Airbus A320, în sudul Franței, în Alpi, în regiunea Digne, sugerează că avionul ar fi fost complet pulverizat și că șansele ca vreuna dintre cele 150 de persoane, aflate la bord, să fi supraviețuit sunt minime, cu toate că autoritățile franceze au demarat o amplă operațiune de căutare, potrivit Ziare.com.

 

 

 

 

 

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Cele mai mari catastrofe aviatice ale francezilor, din ultimii 40 de ani

 

Prabusirea unui avion Airbus A320 al companiei Germanwings in sudul Frantei, marti, reprezinta una dintre cele mai grave catastrofe aeriene produse pe teritoriul francez in ultimii 40 de ani, relateaza AFP, prezentand o cronologie a accidentelor aviatice, potrivit ziare.com

24 martie 2015: Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societatii Lufthansa, care circula de la Barcelona catre Dusseldorf si avea 150 de persoane la bord, s-a prabusit in regiunea Barcelonnette, in sudul Frantei. Potrivit autoritatilor, nu exista supravietuitori.

- 9 august 2007: Un avion al companiei Air Moorea, cu 20 de persoane la bord, s-a prabusit in timpul decolarii de pe insula Moorea, in Polinezia Franceza, fara a exista supravietuitori.

- 24 martie 2001: Un avion bimotor Twin Otter DHC6 al companiei Air Caraibes s-a prabusit pe o casa in timp ce se pregatea sa aterizeze pe insula Saint-Barthelemy, in Antile, provocand moartea a 22 de persoane.

- 25 iulie 2000: Un aparat de zbor Concorde al companiei Air France, cu destinatia New York, s-a prabusit la decolare pe un hotel din Gonesse (Val-d'Oise), in apropiere de aeroportul parizian Roissy, provocand moartea a 113 persoane.

- 20 ianuarie 1992: Un Airbus A320 al Air Inter, care asigura cursa Lyon-Strasbourg, s-a prabusit pe muntele Sainte-Odile, in apropiere de Strasbourg. In urma accidentului au murit 87 de persoane, iar noua au supravietuit.

- 10 aprilie 1989: Un Fokker 27 al companiei EAS, care asigura cursa Paris-Valence (Drome), s-a prabusit in masivul Vercors, provocand moartea celor 22 de persoane aflate la bord.

- 26 iunie 1988: Un Airbus A 320 al companiei Air France s-a prabusit in timpul unui miting aerian la Habsheim (Haut-Rhin), cauzand moartea a trei persoane.

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Germanwings, primele date tehnice despre revizia avionului

 

Avionul Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings care s-a prăbușit marți în Alpii francezi fusese supus unei revizii ample 'în vara anului 2013', a declarat directorul executiv al companiei, Thomas Winkelmann, la Koln (vestul Germaniei), relatează AFP, citată de Agerpres

'O verificare constantă de tip C, adică o revizie amplă, a avut loc după cum era prevăzut în livretele Airbus în vara anului 2013' a declarat el în cadrul unei conferințe de presă. Acest tip de revizie are loc în general la fiecare 12-18 luni și prevede în special verificarea minuțioasă a structurii aeronavei. Winkelmann a subliniat că aparatul a fost livrat companiei Lufthansa, din care face parte Germanwings, în urmă cu 24 de ani, 'în 1991'.

'Ultimul control de rutină al aparatului a fost efectuat ieri, 23 martie, la Düsseldorf de către serviciile tehnice de la Lufthansa', a adăugat el. Winkelmann a indicat că pilotul zborului avea 'peste 10 ani' de experiență la Lufthansa și Germanwings și 'peste 6.000 de ore de zbor' la activ pe aparate tip Airbus. Coborârea avionului 'a durat în total opt minute', în timp ce contactul cu aparatul care zbura deasupra Alpilor francezi 'a fost pierdut la 10.53 (09.53 GMT)', a precizat el. 'Apoi, avionul s-a prăbușit', a menționat Winkelmann, la Koln, unde se află sediul Germanwings.

 

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Doi cântăreți faimoși de operă, printre victimele catastrofei aviatice

 

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Printre cele 150 de victime ale catastrofei aviatice, din sudul Franței, se număra și doi cunoscuți cântăreți de operă germani, Maria Radner și baritonul Oleg Bryjak, care se întorceau, după o ultimă reprezentanție pe scena "Marelui Teatru al Liceului", din Barcelona, relatează The Telegraph.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Directorul Operei din Düsseldorf le-a transmis condoleanțe rudelor lui Oleg Bryjak:

"Am pierdut un mare artist și un om extraordinat. Suntem șocați," a declarat Christoph Meyer , potrivit The Telegraph.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Oleg Bryjak s-a născut în Kazahstan, în fosta URSS, apărând pe scenele marilor opere din întreaga lume, precum cele din Paris, Londra, Los Angeles și Tokio. Era un membru al ansablului Operei din Düsseldorf, din 1996, scrie Mirror.
 
AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Cântăreața de operă, Maria Radner, care a avut spectacole în întreaga lume, inclusiv la Opera Metropolitană din New York și la teatrele din Milano și Buenos Aires, se afla în avion împreună cu soțul său și copilul lor, scrie Mirror. Maria Radner avusese un spectacol, în același loc ca Oleg Bryjak.


AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Cei 16 elevi germani, care au murit, au fost la un pas de a pierde zborul



AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Printre cei 150 de oameni care şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii avionului Airbus A 320, aparținând companiei Germanwings, în sudul Franței, în Alpi, în regiunea Digne, se aflau şi 16 elevi germani. Ei au fost, însă, pe punctul de a pierde avionul, după ce unul dintre elevi şi-a uitat paşaportul, informează EVZ.ro.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Cu toate acestea, familia la care au fost cazaţi s-a oferit să o transporte la aeroport, în mare grabă, pe adolescenta care şi-a uitat actele, evitând, astfel, ca toţi cei 16 elevi să piardă avionul morţii.

“Aceasta este, fără îndoială, cea mai neagră zi din istoria oraşului nostru”, a declarat primarul localităţii  Haltern-am-See, Bodo Klimpel.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Elevii din oraşul Haltern-am-See, situat în apropiere de Dusseldorf, erau înscrişi împreună la ora de spaniolă şi se întorceau după o vacanţă de o săptămână la Barcelona, conform Daily Mail.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Avionul efectua o cursă pe ruta Barcelona - Dusseldorf. Aeronava a dispărut de pe radar deasupra Alpilor Francezi. Ulterior au apărut şi primele fotografii cu epava avionului făcut praf în munţi, precum şi un filmuleţ cu avionul prăbuşit în sudul Franţei.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Autoritățile franceze au trimis mai multe echipaje de salvare la locul tragediei, însă, din cauza condiţiilor geografice din zonă, există șanse minime de a fi descoperiți supraviețuitori.

AVION PRĂBUȘIT FRANȚA. Acesta este primul accident în care este implicată o companie aeriană low-cost din Europa.