MENIU

Avion doborât Ucraina. Expert olandez, concediat. "Ce a făcut e de prost gust!"

Avion doborât Ucraina. Expert olandez, concediat. 'Ce a făcut e de prost gust!'

Un expert olandez care a participat la identificarea victimelor din avionul doborat anul trecut in Ucraina a fost concediat dupa ce a expus in public fotografii cu victimele, a anuntat Guvernul olandez joi.

"Colaborarea cu George Maat s-a incheiat", a anuntat ministrul Justitiei, Ard van der Steur, in Parlament, scrie ziare.com.

Ministrul a aratat ca prelegerea tinuta de Maat in Maastricht, antropolog la Universitatea Leiden, a fost "complet nepotrivita si de prost gust".

Jurnalistii canalului privat de televiziune RTL Nieuws au filmat la evenimentul cu pricina, organizat de o asociatie a studentilor la medicina. In cursul acestei prelegeri, Maat a aratat fotografii ale bucatilor de trup ale victimelor si a explicat procesul de identificare.

Thomas Aling, purtator de cuvant al echipei de legisti olandezi LTFO, a aratat, anterior ministrului, ca Maat a fost suspendat din activitatile sale si se iau in considerare si alte actiuni.

Maat este acuzat si ca a facut afirmatii in afara ariei sale de expertiza, anume cu privire la cauzele prabusirii avionului. Aling a precizat ca aceste afirmatii sunt "incorecte".