MENIU

Aviația militară operativ-tactică din Serbia și Rusia se joacă de-a războiul în spatele României

Potrivit unui comunicat oficial al Ministerului rus al Apărării de vineri, 13 martie, Forțele armate ruse și sârbe vor face împreună exerciții aeriene tactice comune, în luna septembrie a anului 2015.

La manevrele cu scenarii de luptă în acțiuni ofensive, vor participa piloți ai aviației militare operativtactice ruse și sârbe, care vor forma echipaje mixte și „vor îndeplini sarcini prestabilite”, potrivit agenției ruse oficiale de știri Regnum.

Astfel, piloții vor zbura la bordul avioanelor de vânătoare MiG-29 și vor avea drept obiectiv interceptarea unor ținte aeriene. Pe de altă parte, piloții aflați la bordul elicopterelor militare de transport Mi-8 vor efectua aterizări tactice, vor acorda sprijin aerian detașamentelor de forțe terestre și vor ataca cu rachete ținte terestre aflate în poligon.

Mai multe, pe evz.ro.

Cozmin Gușă, viziunea alarmantă

"Referitor la Romania in acest context, am o viziune alarmanta, dar potential aducatoare de profit consistent in planul greutatii noastre specifice in zona, cu conditia unui joc consistent/ofensiv din partea diplomatiei noastre. De ce zic viziune alarmanta? Pentru ca in mod indiscutabil Romania este azi potentiala victima a unui joc geopolitic de ingradire a capabilitatii de actiune prin intermediul vecinilor, element decisiv in caz de razboi, fie el si de sorginte geoeconomica. Strategia “coapta” la Moscova, a putut fi implementata atat prin benevolenta vecinilor nostri fata de idee, cat si prin lipsa de preocupare fata de zona noastra a administratiei Obama, mult prea preocupata in cele doua mandate de “primavara araba” si de contondenta relationarii din Asia de sud-est", scrie Cozmin Gușă, pe VoxPublica.

 

Mai multe articole despre:
Rusia România Ucraina avioane ruseşti