MENIU

AVERTISMENTUL MOSCOVEI: Noi sancţiuni UE împotriva Rusiei vor fi "contraproductive"

AVERTISMENTUL MOSCOVEI: Noi sancţiuni UE împotriva Rusiei vor fi "contraproductive"

Noi sancţiuni ale UE împotriva Rusiei pe tema Ucrainei vor fi "lipsite de fundament şi contraproductive", a declarat, marţi, Ministerul rus de Externe, în replică la decizia Uniunii Europene de a extinde lista persoanelor vizate de măsuri restrictive, relatează AFP.

"În loc să ne înspăimânte cu noi sancţiuni, ar fi mai bine ca UE să se concentreze pe găsirea în comun a unei soluţii la criza internă din Ucraina", a declarat MAE rus într-un comunicat. "Toate sancţiunile împotriva Rusiei sunt lipsite de fundament şi contraproductive", a adăugat diplomaţia rusă.

Prin decizia de luni, UE a "dat din nou dovadă de neînţelegere totală privind evoluţiile în curs de desfăşurare din Ucraina şi, mai rău, de reţinere în înţelegerea şi recunoaşterea motivaţiilor protestelor populaţiei din sud-estul ţării", a mai afirmat MAE rus.

Uniunea Europeană a decis luni extinderea listei cu cetăţeni ruşi şi ucraineni proruşi vizaţi de sancţiuni, acuzând direct Rusia pentru "escaladarea" situaţiei din estul Ucrainei.

Mai multe articole despre:
Moscova Rusia Ucraina