MENIU

Avertisment războinic din Iran: ”Dacă americanii fac o mișcare, îi lovim în cap!”

Un comandant iranian a avertizat că Teheranul este gata să lovească americanii ”la cap”, dacă aceștia vor face o mișcare, o nouă declarație care evidențiază tensiunea crescută din regiune.

Un comandant al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC), formațiunea de elită iraniană, a avertizat că Teheranul va lovi America ”în cap” dacă face o mișcare.

”Un portavion care are 40-50 de avioane și 6.000 de militari era o amenințare serioasă în trecut, dar acum, amenințările s-au transformat în oportunități”, a spus Amirali Hajizadeh, șeful unității aerospațiale a IRGC, citat de agenția de presă ISNA.

Un avertisment a venit și de la comandantul șef al IRGC, Hossein Salami.

"Comandantul Salami a prezentat analiza potrivit căreia americanii au lansat un război psihologic pentru că plecările şi venirile forţelor lor în regiune sunt în cele din urmă un lucru comun", a spus un purtător de cuvânt.

Preşedintele Hassan Rouhani a chemat sâmbătă facţiunile politice iraniene să se unească pentru a depăşi situaţia actuală, despre care a spus că ar putea fi mai grea decât cea din timpul războiului cu Irakul din anii 1980, într-un moment în care Iranul se confruntă cu înăsprirea sancţiunilor americane, transmite Reuters, citând media de stat iraniană, potrivit Agerpres.

Desfășurare militară copleșitoare a SUA în Orientul Mijlociu, mesaj pentru Iran

Preşedintele american Donald Trump i-a îndemnat joi pe liderii de la Teheran să discute cu Washingtonul despre renunţarea la programul nuclear şi a afirmat că nu exclude o confruntare militară.

Trump a făcut această ofertă în acelaşi timp cu creşterea presiunii economice şi militare asupra Iranului, de la tăierea tuturor exporturilor de petrol până la consolidarea prezenţei militare în Golf. SUA au decis, de asemenea, o noua desfăşurare de rachete Patriot în Orientul Mijlociu.

"Astăzi nu se poate spune dacă situaţia este mai bună sau mai rea decât în perioada războiului (1980-88), dar în timpul războiului nu am avut probleme cu băncile noastre, cu vânzările de petrol sau cu importurile şi exporturile, iar atunci au existat doar sancţiuni privind achiziţiile de arme", a declarat Rouhani, potrivit agenţiei de stat IRNA.

"Presiunile duşmanilor sunt un război fără precedent în istoria revoluţiei noastre islamice ... dar nu nu mă descurajez ...am mari speranţe pentru viitor şi cred că putem depăşi aceste condiţii dificile, dacă ne unim" a afirmat preşedintele iranian în faţa activiştilor reprezentând diferite facţiuni politice.

 

 

Mai multe articole despre:
Iran SUA