MENIU

AVERTISMENT din partea Moscovei: Activitatea NATO în Caucazul de Sud poate avea consecințe grave

Adjunctul şefului diplomaţiei ruse, Grigori Karasin, avertizează că activitatea militară a NATO în Caucazul de Sud constituie o ameninţare la adresa stabilităţii în regiune şi că poate provoca consecinţe grave, informează agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

"Activitatea militară a NATO în această regiune şi programele în domeniul militar pe care Alianţa Nord-Atlantică le desfăşoară împreună cu Georgia creează o ameninţare pentru stabilitatea în regiune şi provoacă îngrijorare în rândul statelor vecine", a declarat diplomatul rus, după o nouă rundă de consultări, la Geneva, privind securitatea şi stabilitatea în Caucazul de Sud, informează Mediafax. 

"Îi îndemnăm pe reprezentanţii Georgiei şi ai Statelor Unite să analizeze cu atenţie acest subiect, deoarece există riscul că echilibrul forţelor în regiune va fi perturbat, fapt ce va duce la consecinţe grave", a mai spus diplomatul rus.

La consultările de la Geneva, desfăşurate sub egida Uniunii Europene, ONU şi OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), au participat delegaţii din Abhazia, Georgia, Rusia şi Osetia de Sud.