MENIU

AVERTISMENT către Uniunea Europeană din partea unui oficial rus

Uniunea Europeană

Uniunea Europeană (UE) trebuie să renunțe la adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, în condițiile în care la Minsk s-a ajuns la un acord de încetare a focului în Ucraina, este de părere șeful Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Aleksei Pușkov, informează RIA Novosti.

"Dat fiind armistițiul încheiat la inițiativa lui Putin, UE trebuie să renunțe la noi sancțiuni împotriva Rusiei. La ora actuală este nevoie nu de sancțiuni, ci de pași în direcția păcii', a notat Pușkov pe blogul său de pe Twitter.

Vineri, la Minsk, a avut loc cea de-a doua reuniune a Grupului de contact pentru reglementarea situației din Ucraina, cu participarea OSCE. Autoritățile de la Kiev și rebelii proruși din estul Ucrainei au convenit asupra încetării focului.

Agențiile de presă internaționale anunțau la 3 august, citând biroul de presă al președintelui ucrainean, că președintele ucrainean Petro Poroșenko a discutat la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin despre regimul de încetare a focului în regiunea Donbas. Ulterior, Putin a declarat că în timpul acestei convorbiri telefonice a discutat cu Poroșenko un plan în șapte puncte de reglementare a situației din Ucraina.

Mai multe articole despre:
UE Rusia avertisment Vladimir Putin