MENIU

Autocar mistuit de flăcări, în Germania. Bilanțul tragediei: 18 morți

Autocar mistuit de flăcări, în Germania: 31 de răniţi. Alte 17 persoane, dispărute

Un autocar a fost mistuit de flăcări complet, după o coliziune cu un autotren peo autostradă din sudul Germaniei, relatează AFP și cotidianul Die Welt, în ediția online. Bilanțul tragediei: 18 oameni au murit arşi de vii. Un autobuz în care se aflau 46 de pasageri - cei mai mulţi dintre ei pensionari - s-a izbit de un camion şi apoi a luat foc.

Accidentul a avut loc pe autostrada A9, între localitățile Münchberg și Gefrees, în landul Bavaria. În urma coliziunii, autocarul a luat foc și a ars complet.

Poliția a anunțat luni seara că cei 18 oameni inițial dați dispăruți au murit în accident. Etse cel mai grav accident petrecut în Germania în ultimii nouă ani.

Este vorba despre pensionari cu vârste între 67 și 81 de ani, aflați în excursie. Autocarul a intrat într-un autotren, din cauza unui ambuteiaj, și a luat foc instantaneu. Autotrenul era încărcat cu paturi și saltele, ceea ce a sporit gravitatea incendiului.

.............

Potrivit poliției, 31 de pasageri au fost răniți, dintre care unii grav, iar 17 persoane sunt date dispărute. Deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat cu acestea, dar potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției, nu este exclus ca unii dintre pasageri să nu fi reușit să se salveze din autocarul în flăcări, reltează agerpres.ro.

Conform primelor informații, autocarul se îndrepta în direcția Nürnberg, când a fost prins într-un ambuteiaj și a lovit un autotren care rula în fața lui.

Poliția a închis traficul pe autostrada A9 pentru a permite intervenția echipajelor de salvare.

Potrivit presei locale, la locul accidentului au aterizat patru elicoptere.

Mai multe articole despre:
accident accident Germania