MENIU

Austria nu mai vrea austeritate în Grecia! România nu se vede de la Viena

Prim-ministrul austriac Werner Faymann a cerut, luni, să se pună capăt "politicilor de austeritate extremă". Afirmaţia a fost făcută în ajunul unei vizite la Atena, care va fi prima a unui lider european după venirea la putere a formațiunii SYRIZA, în ianuarie.

Werner Faymann a notat că "politicile de austeritate extremă nu mai pot continua" și trebuie "să i se dea Greciei o șansă" de a-și plăti datoriile, adăugând că sprijină proiectul guvernamental de intensificare a luptei împotriva corupției pentru a umple vistieria goală a statului.

"Ceea ce se întâmplă în Grecia ar trebui să servească drept avertisment pentru ceea ce se va întâmpla dacă se impune numai austeritate... Cu alte cuvinte, tot mai mulți șomeri, creșterea datoriei și a riscului de sărăcie", a afirmat Faymann .

Cancelarul austriac a pledat pentru un plan de cinci ani, convins că ar putea exista un acord cu privire la elementele fundamentale ale acestei "soluții pe termen mediu". Cel mai important este "să se redea speranța poporului", a mai spus Faymann.

Cancelarul austriac a avertizat, de asemenea, cu privire la pericolele unor "speculații asupra unui pretins Grexit", o ieșire a Greciei din zona euro. "Dacă vom începe să punem interesul individual înaintea interesului general, Europa nu va funcționa", subliniat el.

Faymann urmează să se întâlnească în timpul vizitei sale la Atena cu premierul Alexis Tsipras și cu Președintele republicii, Prokopis Pavlopoulos, se menţionează în interviul pe care l-a acordat agenției de presă elene ANA-MPA.

Mai multe articole despre:
Austria Grecia Viena austeritate grexit