MENIU

Atentat la mică distanță de centrala nucleară Zaporojie. Explozie puternică la Enerhodar - VIDEO

Cel puțin o persoană ar fi murit în urma unui atentat cu bombă care s-a produs la câțiva kilometri distanță de centrala nucleară de la Zaporojie. Un politician prorus a anunțat că o explozie puternică s-a produs vineri dimineață în orașul Enerhodar.

Potrivit președintelui mișcării "Suntem împreună cu Rusia", sunetul exploziei s-a auzit cel mai puternic în districtul cinci al orașului, scrie Rador.

"La fața locului îşi desfăşoară activitatea angajați ai Ministerului pentru Situații de Urgență și ai forţelor de ordine'', a mai spus el. Potrivit acestuia, în urma atacului terorist, valul de explozie a doborât geamurile ferestrelor până la etajul al nouălea. Incendiul de la locul exploziei a fost stins, experții examinează locul pentru a identifica prezența explozibililor şi pentru a exclude posibilitatea unei noi explozii, zona fiind încercuită," a scris politicianul prorus.

 

"Incendiul a fost stins. Geniştii verifică prezența unor materiale explozibile pentru a preveni o nouă explozie", a mai scris el. Direcția Generală a Ministerului de Interne rus din regiunea Zaporijjia a precizat că un ofițer de poliție a murit în urma defragrației.