MENIU

MAE: Cinci români RĂNIŢI de o maşină care a intrat în mulţime, la Londra. Unul, în stare critică

O mașină a intrat, duminică, într-un grup de pietoni, rănind grav cinci persoane. Incidentul a avut loc în zona de sud-est a Londrei. UPDATE: MAE a confirmat faptul că cinci români ar fi fost răniţi în incidentul de la Londra. Presa britanică a scris că şoferul a intrat intenţionat cu maşina în grupul de români, aflat pe trotuar.

UPDATE 23.20. MAE a confirmat că cinci români au fost răniţi în incidentul de la Londra.

Redăm comunicatul MAE: "Conform ultimelor informaţii oficiale obţinute de consulul României la Londra, care a luat legătura și s-a deplasat atât la spitale cât şi poliţie, cinci cetăţeni români au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti King’s College London şi Royal London Hospital. Patru cetăţeni români sunt internaţi, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale.

Autorităţile britanice continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

De asemenea, Ambasadorul României la Londra se va deplasa, în cursul zilei de mâine, la cele două unităţi spitaliceşti pentru a-i  vizita pe cetăţenii români".

Misiunea diplomatică menţine legătura cu autoritățile locale, unităţile spitaliceşti, precum şi cu familiile cetăţenilor români implicaţi, în vederea acordării de asistenţă consulară.

UPDATE ora 21. MAE a făcut noi precizări, explicând că un român a fost rănit în incidentul de la Londra, în care un şofer beat ar fi intrat intenţionat într-un grup de persoane de pe trotuar.

MAE: "Potrivit informațiilor oficiale transmise, până în prezent, de autorităţile locale britanice, o persoană de cetăţenie română a fost implicată în accident. Aceasta este internată, în stare critică, la spitalul King’s College London.

UPDATE: Conform martorilor, citaţi de Daily Mail, toţi cei 5 răniţi sunt români şi lucrau la o spălătorie auto din Londra. Tot martorii susţin că şoferul, beat, a intrat intenţionat în grupul format din români, grup aflat pe trotuar.

Una dintre victime, un tânăr de 25 de ani, este într-o stare gravă la spital, în timp ce alţi doi, o femeie de 35 de ani şi un alt tânăr de 25 de ani, sunt în stare "gravă, dar stabilă". Un video filmat cu telefonul mobil arată carnagiul şi martorii care se grăbesc să ajute victimele, imediat după incident.

Mai multe articole despre:
Londra atentat maşină