MENIU

Atacul cu cuţit din Solingen, Germania. Agresiunea, revendicată de gruparea Stat Islamic. 3 persoane au murit, iar alte 8 au fost rănite

Atacul cu cuţit din Solingen, Germania. Agresiunea, revendicată de gruparea Stat Islamic/ Foto: Profimedia

Gruparea Stat Islamic a revendicat sâmbătă atacul cu cuţit din oraşul german Solingen, Germania, soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea altor opt, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Într-un comunicat difuzat de braţul său de propagandă Amaq, gruparea jihadistă a afirmat că "autorul atacului asupra unei adunări de creştini din oraşul Solingen" este unul dintre membrii săi, care a acţionat pentru "răzbunarea musulmanilor din Palestina şi de pretutindeni".

Bărbatul încă este căutat în Germania. Poliţia a reţinut un adolescent de 15 ani care ar putea avea legătură cu un atac cu cuţitul.

Atacul a avut loc în Fronhof, o piaţă din oraşul din vestul Germaniei, unde cântau formaţii live în cadrul unui festival care marca cea de-a 650-a aniversare a oraşului. Autorităţile au anulat evenimentele din restul weekendului.

Markus Caspers, un oficial din cadrul biroului procurorului public din Duesseldorf, a declarat că autorităţile tratează atacul ca pe un posibil incident terorist, deoarece nu există niciun alt motiv cunoscut, iar victimele nu par a avea legătură între ele.

Un oficial al poliţiei a declarat, la rândul său, că atacatorul părea să vizeze gâtul victimelor sale.

Ministrul de interne din Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, a vizitat scena crimei din Solingen sâmbătă dimineaţă. El a declarat ziariştilor că a fost un atac ţintit asupra vieţii umane.

"Autorul trebuie să fie prins rapid şi pedepsit cu toată rigoarea legii", a scris cancelarul federal Olaf Scholz într-o postare pe rețeaua X.

Poliţia a izolat piaţa sâmbătă, iar trecătorii au aşezat lumânări şi flori în afara baricadelor.

"Suntem cuprinşi de şoc şi durere", a declarat primarul oraşului Solingen, Tim-Oliver Kurzbach.

Autorităţile au anulat restul festivalului de weekend.