MENIU

Atacatorul din Paris a fost IDENTIFICAT oficial. E francez şi NU era suspect de terorism

Bărbatul care a împușcat, joi seară, un polițist la Paris, într-un atac de inspirație islamistă, fusese condamnat anterior la 14 ani închisoare pentru atacuri armate asupra unor politisti.

El a fost identificat drept Karim Cheurfi, de 39 de ani, cetătean francez care locuia într-o suburbie a capitalei Franței. Trei membri ai familiei sale au fost și ei reținuți, vineri, a anunțat ministerul francez de Interne.

Agențiile internationale de presă relatează că poliția belgiană ar fi alertat, joi, poliția franceză în legatura cu un alt suspect, care era în drum spre Paris în orele dinaintea atacului, dar ulterior s-a relatat că belgianul s-ar fi predat la Antwerp poliției, scrie Europa Liberă

Atacul de joi a fost revendicat de organizația Statul Islamic, la scurt timp după atac. În discursurile lor de vineri, principalii candidați la alegerile prezidențiale care au loc duminică în Franța au subliniat nevoia întăririi ordinii și legii, iar președintele Franței Francois Hollande a promis noi măsuri de securitate.

Ce ştim despre Karim Cheurfi

Cheurfi a fost arestat în februarie şi casa i-a fost percheziţionată după ce se lăudase că va obţine arme şi va ucide poliţişti, a explicat Molins, vineri.

În casa lui au fost găsite cuţite de vânătoare, măşti şi o cameră video GoPro, dar niciuna nu a fost considerată probă ale intenţiilor sale criminale.

"La acest moment, nicio legătură cu Islamismul radical nu era aparentă. Nimic nu justific investigaţii în plus".

Născut pe 31 decembrie 1977 într-o suburbie a Parisului, Cheurfi a fost arestat de 4 ori între 2007 şi 2014, pentru tentative de omor, violenţă şi furt.

Mai multe articole despre:
atac armat atac armat Franta karim cheurfi